• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βρετανικό σχέδιο για άνοιγμα των ταξιδιών στους πλήρως εμβολιασμένους

lawandorder.gr 22-06-2021 16:14
Βρετανικό σχέδιο για άνοιγμα των ταξιδιών στους πλήρως εμβολιασμένους
Τι θα γίνει με τους Βρετανούς που έρχονται Ελλάδα

Ο Βρετανός υπουργός υγείας δήλωσε «το εμβόλιο θα φέρει πίσω ελευθερίες», ενώ μελετάται σχέδιο για άρση της καραντίνας σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Σχέδιο για το άνοιγμα ταξιδιών για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες επεξεργάζεται η Βρετανία, όπως και επαναφορά άλλων ελευθεριών, που δεν είναι ακόμη έτοιμες, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας της χώρας Ματ Χάνκο

«Το εμβόλιο θα φέρει πίσω ελευθερίες»

«Εργαζόμαστε για σχέδια που θα επιτρέψουν ουσιαστικά το εμβόλιο να φέρει πίσω μερικές από τις ελευθερίες που έπρεπε να περιοριστούν για να κρατηθούν οι άνθρωποι ασφαλείς», δήλωσε ο Χάνκοκ στο Sky News.

Στην ερώτηση αν οι πολίτες μπορούν να αναμένουν να κάνουν οικογενειακές διακοπές, ο Χάνκοκ απάντησε «Θα φτάσουμε εκεί όταν είναι ασφαλές να το κάνουμε ... αλλά φυσικά θέλουμε να επαναφέρουμε αυτές τις ελευθερίες».

«Όταν είμαι σε θέση να πω κάτι πιο συγκεκριμένο, τότε θα το κάνουμε, αλλά είναι σαφώς κάτι που εξετάζουμε», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα και οι χώρες της πορτοκαλί λίστας

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία είναι οι πλέον δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί. Ωστόσο παραμένουν στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Υγείας μελετώνται τρόποι για να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική αυτοαπομόνωσης 10 ημερών όσοι επιστρέφουν από διακοπές σε χώρες που εντάσσονται στην πορτοκαλί λίστα. Είναι μάλιστα πιθανό να καταργηθεί η καραντίνα και να αντικατασταθεί από καθημερινά τεστ κορονοϊού, εφόσον το σχέδιο αυτόλάβει και την έγκριση των επιστημόνων.

Βρετανία ταξίδια αεροδρόμιο

Το βρετανικό σχέδιο προβλέπει η «ημέρα της Ελευθερίας» με την πλήρη άρση των περιορισμών να είναι η 19η Ιουλίου.

«Είμαστε σε πορεία για να ανοίξουμε στις 19 Ιουλίου και θα παρακολουθήσουμε προσεκτικά και θα δούμε τα δεδομένα ιδιαίτερα στην αρχή της επόμενης εβδομάδας» δήλωσε ο Χάνκοκ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του BBC.

«Θα έλεγα, όμως, ότι τα δεδομένα, την τελευταία εβδομάδα περίπου, ήταν ενθαρρυντικά, ιδιαίτερα βλέποντας τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν, ο οποίος παραμένει πολύ, πολύ χαμηλός και δείχνει ότι το εμβόλιο λειτουργεί».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, πάντως, σχολίασε σε δηλώσεις του ότι όταν πρόκειται για ταξίδια, «σίγουρα θα εξετάσουμε κάτι τέτοιο». Τόνισε, όμως, ότι «αυτό που συμβαίνει, θα είναι μια δύσκολη χρονιά για ταξίδια. Θα υπάρξει ταλαιπωρία, θα υπάρξουν καθυστερήσεις, φοβάμαι, διότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο να διατηρηθεί η χώρα ασφαλής και να μπει φρένο στην επιστροφή του ιού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo