• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βαρβιτσιώτης: Απαίτηση της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης η Τουρκία να συμβαδίσει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο

lawandorder.gr 22-06-2021 14:14 Τελευταία ενημέρωση: 22-06-2021 14:16
Βαρβιτσιώτης: Απαίτηση της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης η Τουρκία να συμβαδίσει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο
«Κεντρικό θέμα για εμάς είναι το θέμα της Τουρκίας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

«Κεντρικό θέμα για εμάς είναι το θέμα της Τουρκίας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται σήμερα στο Λουξεμβούργο και το οποίο θα προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24ης και 25ης Ιουνίου 2021.

«Χαιρετίζεται το γεγονός ότι υπάρχει μια αποκλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά ακόμα ζητάμε από την Τουρκία να δείξει έμπρακτα ότι συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και αυτό θα παραμείνει η απαίτηση της Ελλάδας αλλά και η απαίτηση της Ευρώπης». Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας, να πιέσει την Τουρκία να αποδεχθεί το διεθνές δίκαιο ως βάση επίλυσης των διεθνών διαφορών.

Παράλληλα, τόνισε ότι το μεταναστευτικό ζήτημα, που θα απασχολήσει το Συμβούλιο, είναι θέμα εθνικής σημασίας για την Ελλάδα για το οποίο «χρειάζεται να βρούμε τη μέση οδό για να υπάρξει μια κοινή μεταναστευτική πολιτική που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά θα προστατεύει και τα εξωτερικά σύνορα, χωρίς να μετατρέπει τις χώρες πρώτης υποδοχής σε χώρες στις οποίες μόνιμα θα παραμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo