• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ερντογάν για Μητσοτάκη: Οι απευθείας επαφές θα «πυκνώσουν στο μέλλον»

lawandorder.gr 22-06-2021 10:49 Τελευταία ενημέρωση: 22-06-2021 10:50
Ερντογάν για Μητσοτάκη: Οι απευθείας επαφές θα «πυκνώσουν στο μέλλον»
Ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάζει αισιόδοξο κλίμα για το μέλλον των Ελληνοτουρκικών σχέσεων

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μετά την πρόσφατη συνάντησή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, επιχειρεί να παρουσιάσει αισιόδοξο κλίμα, για το μέλλον των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα, κάνοντας γνωστό πως οι απευθείας επαφές θα «πυκνώσουν στο μέλλον».

Επιλέγοντας διαφορετική ρητορική απέναντι στη χώρα μας, σε σχέση με τον υπουργό Εξωτερικών Mεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Ερντογάν ρίχνει γέφυρες επικοινωνίες όχι μόνο με Αθήνα, αλλά επίσης με την Ουάσιγκτον και το Παρίσι που επίσης υπάρχουν πολλά προβλήματα στις μεταξύ τους σχέσεις.

Με δηλώσεις του την Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος, έκανε γνωστό πως με τον πρωθυπουργό Κυριάκο αποφασίστηκε να πυκνώσουν τις απευθείας επαφές τους στο μέλλον. Το ίδιο δήλωσε και για τον Αμερικανό και Γάλλο πρόεδρο Τζον Μπάϊντεν και Εμμανουέλ Μακρόν αντίστοιχα.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο Ερντογάν: «Στις 14 Ιουνίου, την Ημέρα της Συνόδου Κορυφής, συναντηθήκαμε με τον Γάλλο Πρόεδρο κύριο Μακρόν, τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας κύριο κύριο Τζόνσον, τον Ισπανό Πρωθυπουργό κύριο Σάντσεζ, τον Ολλανδό Πρωθυπουργό κύριο Ρούτ, τον Έλληνα Πρωθυπουργό κύριο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κύριο Μπάιντεν. Καταρχήν επιθυμώ να πω ότι όλες αυτές οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε θετική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα για τα μέρη. Ιδιαίτερα με τους κύριους Μακρόν, Μητσοτάκη και Μπάιντεν, αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις απευθείας επαφές μας»

Όσον αφορά τις συζητήσεις με τις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Μπάϊντεν, ειδικά για το ακανθώδες θέμα των S-400, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Τόσο στην κατ’ ιδίαν συνάντηση όσο και σε αυτήν των επιτρόπων μας, συμφωνήσαμε με τους ομολόγους μας από την Αμερική, πως όχι μόνο δεν υπάρχει θέμα το οποίο δεν μπορεί να ξεπεραστεί, αλλά το αντίθετο, τα πεδία συνεργασίας μας είναι πολύ περισσότερα και πιο επικερδή».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo