• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τα τρία χτυπήματα του Δένδια που εξέφραζαν το κοινό αίσθημα

Law and Order 22-06-2021 10:46 Τελευταία ενημέρωση: 22-06-2021 10:47
Τα τρία χτυπήματα του Δένδια που εξέφραζαν το κοινό αίσθημα
Τρεις φορές μέσα σε λίγα 24ωρα ο Νίκος Δένδιας κινήθηκε πάνω σε μια πολύ λεπτή γραμμή ισορροπίας

Τρεις φορές μέσα σε λίγα 24ωρα ο Νίκος Δένδιας κινήθηκε πάνω σε μια πολύ λεπτή γραμμή ισορροπίας. Αρχικά ο ΥΠΕΞ σήκωσε προσωπικά το θέμα της φανέλας που φοράει η Βόρεια Μακεδονία στο Euro, παρά το γεγονός πως είχε προηγηθεί παρέμβαση του Αυγενάκη, που κρατούσε το θέμα εντός ποδοσφαιρικών – αθλητικών ορίων και δεν το ανήγαγε σε εξωτερικό.

Λίγο αργότερα, ο ΥΠΕΞ σχολιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν είπε πως ήταν απλά για να σπάσει ο πάγος και «όχι μια συνάντηση για να πάμε μπροστά». Το πρώτο σκέλος ήταν εντός ορίων, καθώς αποτελεί και κεντρική κυβερνητική θέση. Το δεύτερο, όμως, κατέβαζε σαφώς χαμηλά τον πήχυ.

Το τρίτο «οριακό» χτύπημα του Δένδια είναι πως κατά τη συνάντησή του με τον εκπρόσωπο των Εξωτερικών Υποθέσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Νιλς Σμιντ αναδύθηκε και πάλι ένας έντονος αντιγερμανισμός, κατηγορώντας το SPD γιατί δεν συντάχθηκε με το εμπάργκο όπλο κατά της Τουρκίας.

Οι τρεις κοντινές αναφορές του Δένδια έκαναν πολλούς να μιλήσουν ξανά για αποστάσεις από το Μαξίμου. Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, καθώς ο Δένδιας και με τις τρεις παρεμβάσεις του εξέφρασε το κοινό αίσθημα, σχολιάζει το «Θεωρείο» της «Καθημερινής». Και αυτό είναι κάτι που λειτουργεί προσθετικά και όχι αφαιρετικά για όλη την κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo