• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δένδιας: Δεν ξεχνάμε την αεροπειρατεία Λουκασένκο

lawandorder.gr 21-06-2021 19:49 Τελευταία ενημέρωση: 21-06-2021 19:53
Δένδιας: Δεν ξεχνάμε την αεροπειρατεία Λουκασένκο
Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως οι κυρώσεις της ΕΕ στρέφονται κατά του καθεστώτος της Λευκορωσίας και υπέρ της κοινωνίας

Οι κυρώσεις της ΕΕ στρέφονται κατά του καθεστώτος της Λευκορωσίας και υπέρ της κοινωνίας, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο τηλεοπτικό κανάλι, Euronews, αναφερόμενος στις αποφάσεις της ΕΕ σε βάρος του Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Ειδικότερα, στην επισήμανση του Euronews ότι η ΕΕ έλαβε μια πολύ σημαντική και πολύ σκληρή απόφαση κατά της οικονομίας της Λευκορωσίας, ο Ν.Δένδιας είπε ότι «δεν είναι ενάντια στην οικονομία της Λευκορωσίας, είναι ενάντια στο καθεστώς της Λευκορωσίας. Αυτό που προσπαθεί να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να δείξει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει την κοινωνία της Λευκορωσίας στις προσπάθειές της να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα». 

Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε ξεχάσει το ζήτημα της πειρατείας του αεροσκάφους της Ryanair. Η Ελλάδα - καθώς το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από την Αθήνα για το Βίλνιους - εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων».

Σε ερώτηση, επίσης, εάν υπάρχει ανησυχία μήπως με αυτές τις κυρώσεις ο Λουκασένκο θα μπορούσε να στραφεί περαιτέρω προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο Ν.Δένδιας είπε: «Αυτό είναι ένα ψεύτικο δίλημμα. Η ΕΕ - λόγω των αρχών της, λόγω των αξιών της, λόγω του DNA της - οφείλει να υποστηρίζει τη δημοκρατία και όσους αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo