• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συμμετοχή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

lawandorder.gr 21-06-2021 15:29
Συμμετοχή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ
Αύριο Τρίτη 22 Ιουνίου

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα συνεδριάσει με φυσική παρουσία των Ευρωπαίων Υπουργών στο Λουξεμβούργο θα συμμετάσχει αύριο Τρίτη 22 Ιουνίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Βασικό θέμα στην ατζέντα του ΣΓΥ είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της 24ης και 25ης Ιουνίου, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο ευρωπαϊκός συντονισμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η οικονομική ανάκαμψη, το μεταναστευτικό ζήτημα, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και ΕΕ-Ρωσίας, καθώς και η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής Ευρώ.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ακόμη θέματα που αφορούν τη Διεύρυνση και Διαδικασία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης, τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Κράτος Δικαίου στην Πολωνία, τις Αξίες της Ένωσης στην Ουγγαρία, αλλά και τις σχέσεις ΕΕ-Ελβετίας.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα συμμετάσχει επίσης στις διακυβερνητικές διασκέψεις της ΕΕ με το Μαυροβούνιο και τη Σερβία βάσει της Νέας Μεθοδολογίας Διεύρυνσης.

Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών κρατών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo