• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αν δεν υπήρχε, έπρεπε να τον... εφεύρουμε

Πέτρος Τρουπιώτης 21-06-2021 09:27
Αν δεν υπήρχε, έπρεπε να τον... εφεύρουμε
Η ψηφιακή επανάσταση που συντελείται τους τελευταίους 20 περίπου μήνες στην χώρα, από τον κ. Πιερρακάκη και τους συνεργάτες του είναι μια σιωπηλή, αλλά τεράστια επανάσταση που μας οδηγεί στο αύριο

Τους τελευταίους είκοσι περίπου μήνες, συντελείται στην χώρα μας μια «μεγάλη επανάσταση», στα σιωπηλά.

Και η επανάσταση αυτή , δεν είναι άλλη από την επανάσταση της πληροφορικής.

Έστω και με καθυστέρηση, οι δημοσιές υπηρεσίες της χωράς μας μπαίνουν σε μια νέα εποχή , που ούτε καν την είχαμε φανταστεί ως τώρα.

Γιατί κανένας σχεδόν πολίτης δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπαίνει από το σπίτι του, τον υπολογιστή ή το κινητό του και θα ζητά , για παράδειγμα , πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και αυτό θα βρίσκεται στον υπολογιστή του μέσα σε λίγα λεπτά.

Γιατί κανείς δεν φανταζόταν ότι μπορεί , μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να λαμβάνει μέσα σε λίγα λεπτά , στον υπολογιστή η στο κινητό του , συνταγές φαρμάκων η παραπεμπτικά εξετάσεων.

Κανείς δεν πίστευε πως μπορεί να εξυπηρετείται από την εφορία ή τις τράπεζες με μια «επίσκεψη» στον υπολογιστή του η ακόμα και με τηλεδιάσκεψη, χωρίς να χρειάζεται να μετακινείται να , χάνει χρόνο και να περιμένει στις ουρές.

Ας μην κάνω καταγραφή όλων όσων έχουν γίνει με την «ειρηνική εισβολή» της πληροφορικής στην χωράς μας και το πόσο εξυπηρετική είναι για τους πολίτες , αλλά και για τις υπηρεσίες.

Και όσο αυτή η «επανάσταση» προχωρά, και φαίνεται να προχωρά με γρηγορά βήματα, όλο και περισσότερες υπηρεσίες θα προσφέρονται στους πολίτες, όλο και λιγότερες ώρες θα χάνονται σε αναμονή ή σύνταξη αιτήσεων ή άλλων δηλώσεων , όλο και πιο γρηγορά θα λύνονται τα προβλήματα.

Από το να παίρνει σε λίγες ώρες την άδεια για να χτίσεις σπίτι , μέχρι να σου στέλνουν τους βαθμούς των πανελλαδικών εξετάσεων στο κινητό σου (όπως θα γίνει φέτος).

Είναι μια επανάσταση που μας οδηγεί στο αύριο. Κάτι που σε άλλες χώρες έχει προχωρήσει εδώ και χρόνια Αλλά σέ μας κάπου κόλλαγε.

Ας μην μείνω στο θλιβερό αυτό σημείο, το κάπου κόλλαγε και να μην θυμηθώ , όταν πριν από δεκαετίες πληρώσαμε τεράστια ποσά σε αμερικανική εταιρεία για την οργάνωση ηλεκτρονικά των εφοριών , αλλά …δεν δεχθήκαμε να υπάρξει διασύνδεση τους (όπως ζητούσαν οι κατασκευαστές του έργου) με αλλά συστήματα (πχ τράπεζες…) κάνοντας έτσι το σύστημα «τυφλό» στην διαδικασία διασταύρωσης και ελέγχου…

Ας μείνουμε στα θετικά. Στο ότι τώρα (με την …βοήθεια και της πανδημίας) προχωρά το όλο σύστημα πολύ γρήγορα , με στόχο το 2025, όλα σχεδόν να μπορούν να γίνουν ταχύτατα και μέσω του υπολογιστή. Χωρίς μετακινήσεις, χωρίς χαμένες εργατοώρες, χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς … διαπραγματεύσεις με την κάθε είδους αρχή και εξουσία και τον κάθε … γραφειοκράτη.
Και ας αφήσουμε τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης τον κ Κ. Πιερρακάκη και τους συνεργάτες του , να κάνουν την δουλεία που ξεκίνησαν και ωφελεί όλους Και την χώρα και τους πολίτες.

Γιατί είναι σαφές σε όλους πια, πως αν δεν υπήρχε ο κ Πιερρακάκης, θα έπρεπε , ως χώρα , να τον .. εφεύρουμε, για να μπορέσουμε να πάμε μερικά βήματα μπροστά. Για το καλό όλων μας...

 

[email protected]

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo