• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Επαφές Κομισιόν-Άγκυρας: Στην ατζέντα Κύπρος, μεταναστευτικό, τελωνειακή ένωση

Θανάσης Αργυράκης 20-06-2021 20:48
Επαφές Κομισιόν-Άγκυρας: Στην ατζέντα Κύπρος, μεταναστευτικό, τελωνειακή ένωση
Η ατζέντα των επαφών που είχε ο «άνθρωπος» του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν

Η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην ΕΕ, η συμφωνία τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας, η Κύπρος, καθώς και η συνεργασία σε ζητήματα που σχετίζονται με το μεταναστευτικό, τη Λιβύη, τη Συρία και το Αφγανιστάν, βρέθηκαν στην ατζέντα των επαφών που είχε ο «άνθρωπος» του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, και ο επικεφαλής του γραφείου της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μπγιόρν Σέϊμπερτ (Bjoern Seibert).

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, «Ανατολή», η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο παλάτι, Ντολμά Μπαχτσέ, στην Κωνσταντινούπολη, και παρών ήταν και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία, πρέσβης, Nikolaus Meyer-Landrut.

«Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην ΕΕ, η τελωνειακή ένωση, η συνεργασία σε ζητήματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση, την Κύπρο, τη Λιβύη, τη Συρία και το Αφγανιστάν. Επίσης, επί τάπητος ετέθησαν οι προσδοκίες της Τουρκίας σχετικά με την επικαιροποίηση της συμφωνίας για το ,εταναστευτικό καθώς και της Εελωνειακής Ενωσης Τουρκίας-ΕΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo