• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Εξιχνιάστηκαν απάτες για δήθεν τροχαία στον Έβρο

lawandorder.gr 20-06-2021 14:08
Εξιχνιάστηκαν απάτες για δήθεν τροχαία στον Έβρο
Πάνω από 8.000 ευρώ η λεία τους
Εξιχνιάστηκαν τρεις απάτες εις βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε οικισμούς του Έβρου, λόγω της άμεσης κινητοποίησης των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Μία αλλοδαπή συνελήφθη χθες το πρωί στις Φέρες Έβρου για περιστατικά εξαπάτησης. Εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν προηγηθεί, στις 08 & 18/06, άγνωστοι δράστες εξαπάτησαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες σε οικισμούς του Έβρου, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας σε σταθερά τηλέφωνα σπιτιών.

Ο άγνωστος μέχρις στιγμής δράστης, συνεργός της συλληφθείσας, τηλεφώνησε στις ηλικιωμένες προσποιούμενος το γιατρό και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση μετά από σοβαρό τραυματισμό του σε τροχαίο ατύχημα, τις ζήτησε διάφορα χρηματικά ποσά.


Ακολούθως, μόλις ο δράστης πέτυχε την εξαπάτηση των ηλικιωμένων, στις δύο περιπτώσεις κανόνισε να συναντηθούν τα θύματα με τη συλληφθείσα και να της παραδώσουν τα χρήματα, ενώ στην τρίτη περίπτωση έπεισε την ηλικιωμένη να τοποθετήσει τα χρήματα σε σημείο εκτός σπιτιού, όπου μετέβη η δράστιδα και τα παρέλαβε.

Συνολικά και από τις τρεις περιπτώσεις απάτης οι δράστες απέσπασαν από τα θύματα τους το χρηματικό ποσό των 8.400 ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των παραπάνω καταγγελιών, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες καταφέρνοντας να εντοπίσουν και να συλλάβουν τη δράστιδα.

Στην κατοχή της και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Το χρηματικό ποσό των 5.635 ευρώ
• 2.780 γραμμάρια καπνού για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι αναλογούντες φόροι και δασμοί
• 3.600 τσιγαροσωλήνες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo