14.3 C
Athens
11.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ποιες ποινές αντιμετωπίζει ο συζυγοκτόνος στο δικαστήριο


    Ισόβια κάθειρξη ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών, αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος πιλότος για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Μεγάλη ποινή προβλέπεται όμως και για την κακοποίηση ζώου (ο κατηγορούμενος σκότωσε το σκυλί της οικογένειας του για να φανεί πιστευτός στο σενάριο που παρουσίαζε περί ληστείας). Το συγκεκριμένο αδίκημα με πρόσφατη ρύθμιση τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη κατ’ ανώτατο όριο. Για το ίδιο αδίκημα επιβάλλεται και χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες, το ύψος των οποίων ορίζεται από 50 έως εκατό 100 ευρώ έκαστη.
    Πλέον των δυο παραπάνω κατηγοριών που είναι σε βαθμό κακουργήματος η εισαγγελέα έχει ασκήσει ποινική δίωξη στον κατηγορούμενο και για δυο άλλα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Αυτά είναι ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση στις αρχές. Για το πρώτο αδίκημα προβλέπεται φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή, ενώ για το δεύτερο αδίκημα η προβλεπόμενη ποινή είναι φυλάκιση είναι από φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών έως τρία έτη. Ακόμη προβλέπεται και χρηματική ποινή.
    Το θέμα των ποινών που μπορεί να επιβληθούν θα εξεταστεί βέβαια από το δικαστήριο όταν φτάσει ή ώρα της δίκης. Αυτή την ώρα ο κατηγορούμενος προετοιμάζεται για την απολογία του την ερχόμενη Τρίτη στον ανακριτή και «χτίζει», όπως φαίνεται από τους ισχυρισμούς του στην προανακριτική του απολογία και τις δηλώσεις, την υπερασπιστική γραμμή. Σύμφωνα με αυτή ότι έκανε , το έκανε για να μεγαλώσει το παιδί του τουλάχιστον με τον πατέρα του, ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει τι είχε διαπράξει και ότι η άτυχη Καρολάιν ήταν επιθετική.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ