• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Όλοι θα ήταν εδώ και όλα θα ήταν αλλιώς…

lawandorder.gr 20-06-2021 08:04
Όλοι θα ήταν εδώ και όλα θα ήταν αλλιώς…
Δε θα χρησιμοποιήσω τον όρο «γυναικοκτονία» αν και ορθός, γιατί δεν ξεχωρίζω τους ανθρώπους. Για εμένα είναι ακόμα μία ανθρωποκτονία, μία ακόμα δολοφονία

Δε θα χρησιμοποιήσω τον όρο «γυναικοκτονία» αν και ορθός, γιατί δεν ξεχωρίζω τους ανθρώπους. Για εμένα είναι ακόμα μία ανθρωποκτονία, μία ακόμα δολοφονία, μία ακόμα απάνθρωπη πράξη που ξεπερνά κάθε λογική, κάθε ηθικό φραγμό και στρέφεται ενάντια σε κάθε έννοια ουμανισμού.

Πονώ για τη μάνα που έφυγε, κλαίω για το κορίτσι που δεν πρόλαβε να ανοίξει τα φτερά του, θρηνώ για τη βαρβαρότητα που υπέστη μέχρι την τελευταία της ανάσα, αλλά θα πονούσα το ίδιο για την οποιαδήποτε και τον οποιοδήποτε. Θα θρηνούσα το ίδιο για όποιον άνθρωπο βασανιζόταν με κάθε τρόπο, μέχρι να ξεψυχήσει, για όποιον άφηνε πίσω του παιδί, για τον καθένα και την καθεμία που δεν πρόλαβε να ζήσει, όπως ήθελε.

Το πρόβλημα εγώ το εντοπίζω στην απανθρωπιά και όχι στην έμφυλη βία, στο σεξισμό, στην πατριαρχία ή στη φαλλοκρατία, που αναμφισβήτητα αποτελούν πληγές της σύγχρονης κοινωνίας, ενώ δε θα έπρεπε. Το πρόβλημα για εμένα είναι θέμα παντελούς έλλειψης ανθρωπισμού. Γιατί αν όλοι είχαμε την ικανότητα να παίρνουμε ηθικές αποφάσεις με βάση τη λογική, την ενσυναίσθηση, τον συνάνθρωπο και το συλλογικό καλό της ανθρωπότητας, τότε σήμερα δε θα μετρούσαμε ακόμα θύματα κακοποίησης, ληστείας, δολοφονίας, βίας, ρατσισμού, τρομοκρατίας, κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ..

Η Καρολάιν θα ήταν εδώ και ο Νίκος, η Ελένη, ο Χάρης, ο Γιωργάκης και η Δήμητρα επίσης. Όλοι θα ήταν στο κέντρο του κόσμου και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας και του πολιτισμού και η ελευθερία τους και η ποιότητα ζωής τους, κριτήριο προόδου σε κάθε τομέα. Όλοι θα ήταν εδώ και όλα θα ήταν αλλιώς…

Παναγιώτα Μαρίνα Ν. Γεωργοπούλου

BSc in Philology

MSc in Clinical Psychology

MSc in Advocacy Social Justice and Change

Expertise in Mental Health

Data Protection Officer

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo