• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τσίπρας = Πολάκης και το αντίθετο…

Πέτρος Τρουπιώτης 19-06-2021 07:16
Τσίπρας = Πολάκης και το αντίθετο…
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας ήταν και είναι η αυθεντική έκφραση των συναισθημάτων, των απόψεων και των θέσεων του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου

Ομολογώ πως ξαφνιάστηκα και πάλι πριν δυο-τρείς μέρες, όταν η ΝΔ ζήτησε από τον Σύριζα να «αποκηρύξει», τον κ Πολάκη.

Όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ Τσίπρα να δηλώσει από το βήμα της Βουλής όχι μόνον ότι είναι υπερ των εμβολιασμών, αλλά να καταδικάσει τα όσα λέει ο πρώην υπουργός του Σύριζα.

Και ξαφνιάστηκα γιατί μετρά τόσο καιρό, δεν περίμενα ότι στην ΝΔ δεν έχουν αντιληφθεί την κατάσταση.

Δεν έχουν καταλάβει ότι «ο αψύς Κρητικός» κ. Πολάκης, δεν είναι τίποτε άλλο αλλά η άλλη πλευρά του νομίσματος Σύριζα. Ενός νομίσματος που από την μια έχει τον κ Τσίπρα και από την άλλη τον κ Πολάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, φίλος του πρωθυπουργού, αποτελεί ένα είδος «φωνής της συνείδησης» του κ Τσίπρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός προφανέστατα θεωρεί ότι ο κ Πολάκης είναι ο άνθρωπος που συνεχίζει να πιστεύει όλα αυτά με τα οποία και ο κ Τσίπρας (και οι περισσότεροι των συνεργατών του) γαλουχήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και τα πιστεύουν.

Η διαφορά είναι ότι ο κ Πολάκης έχει αναλάβει (οικειοθελώς ως φαίνεται) το να τα εκφράζει αυτά και δημοσίως, ενώ ο κ Τσίπρας «παίζει» έναν άλλο ρόλο, με σκοπό να πείσει για την «σοβαρότητα των απόψεων του», ένα άλλο κοινό.

Όμως, τα πράγματα, κάθε μέρα που περνά γίνονται όλο και πιο φανερά.

Ο κ Πολάκης, ήταν και είναι, η αυθεντική έκφραση των συναισθημάτων, των απόψεων και των θέσεων του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Και τις απόψεις του αυτές έχει αναλάβει να τις εκφράζει δημοσίως.

Αντίθετα, ο κ Τσίπρας και αρκετοί από το περιβάλλον του, έχουν (λόγω και των θέσεων τους) αναλάβει το ρόλο αυτού που θα προσπαθήσει να παραπλανήσει (για μια ακόμα φορά) τον μέσο πολίτη-ψηφοφόρο.

Αρά, θα πρέπει να είναι πιο συναινετικοί, να μην λένε ακρότητες και να προσπαθούν να πλησιάσουν και τους λογικά σκεπτόμενους πολίτες.

Όμως, όπως είναι φυσικό, δεν μπορούν με κανένα τρόπο να αποκηρύξουν τον κ Πολάκη και τις απόψεις του.

Και δεν μπορούν να το κάνουν για δυο λόγους.

Ο πρώτος είναι γιατί, αν το κάνουν, όλο το αφήγημα περί των σοβαρών πολιτικών που έμαθαν από την διαχείριση της εξουσίας, των ανθρώπων που γίνονται… σοσιαλδημοκράτες, των λογικών και προσγειωμένων, «πάει περίπατο».

Ο δεύτερος είναι πως τελικά, όλα αυτά που λέει κατά καιρούς ο κ Πολάκης (και είναι πολλά και τρελά) τελικά τους εκφράζουν, αποτελούν την κεντρική ιδέα των απόψεων τους στα περισσότερα θέματα.

Και όπως είναι φθισικό δεν μπορείς να αποκηρύξεις την ψυχώσου.

Κατανοώ την προσπάθεια της ΝΔ να πιέσει τον κ Τσίπρα να διαφοροποιηθεί ’ι από τον υπουργό του, κατανοώ επίσης πως η προσπάθεια αυτή έχει και έναν άλλο στόχο, να προκαλέσει εσωκομματικό ζήτημα στον Σύριζα.

Όλα αυτά είναι λογικά στο πολιτικό παιχνίδι.

Μόνον που στην ΝΔ, πρέπει να καταλήξουν πως Τσίπρας ισον Πολάκης και το ανάποδο και να κινηθούν πάνω σε αυτή την γραμμή.

Να το θεωρήσουν γεγονός, όπως εξάλλου, η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo