• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πώς έπεσε στα «δίχτυα» της ΕΛΑΣ σπείρα που διακινούσε μετανάστες - Έτσι έστηναν τις «δουλειές» (βίντεο)

Ηλίας Ψυχογιός 18-06-2021 21:41 Τελευταία ενημέρωση: 18-06-2021 21:51
Πώς έπεσε στα «δίχτυα» της ΕΛΑΣ σπείρα που διακινούσε μετανάστες - Έτσι έστηναν τις «δουλειές» (βίντεο)
Δεκάδες πλαστά διαβατήρια, ταυτότητες και χρήματα διαφόρων νομισμάτων σε κατοικίες στον Άγιο Δημήτριο Αττικής

Κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών εξάρθρωσε η αστυνομία, μετά από συστηματική παρακολούθηση.

Συγκεκριμένα, χθeς συνελήφθησαν από αστυνομικούς δύο άνδρες υπήκοοι Συρίας μία γυναίκα υπήκοος Συρίας, καθώς και μία Ουκρανή για παραβάσεις του νόμου περί μετανάστευσης.

Η αστυνομία είχε πληροφορίες για το συγκεκριμένο κύκλωμα από τις αρχές του Μαΐου και γνώριζε πως τα μέλη του είναι κυρίως αραβικής καταγωγής και ότι διαθέτουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και διευκολύνουν αλλοδαπούς να αποχωρήσουν από την Ελλάδα προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ορισμένες φορές τα έγγραφα δεν ήταν πλαστά αλλά γνήσια, ο κάτοχος όμως του εγγράφου έμοιζε εμφανησιακά με τον αλλοδαπό ο οποίος επιθυμούσε να ταξιδέψει παράνομα.

Σε κάθε περίπτωση τα συγγενικά πρόσωπα των αλλοδαπών που ενδιαφέρονταν να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη, έπρεπε να προκαταβάλουν το ποσό των 4.000 ευρώ για την αγορά του ταξιδιωτικού εγγράφου και όταν ο παρανόμως μετακινούμενος αλλοδαπός έφτανε στον προορισμό του τότε γινόταν και η εξόφληση με το ποσό των περίπου 1.000 ευρώ.

Αυτή η διαδικασία πληρωμής ήταν και ο λόγος που τα μέλη του κυκλώματος έπρεπε να ταξιδεύουν συχνά σε Ευρωπαϊκές χώρες και τελικά ήταν και η «Αχίλλειος πτέρνα» του κυκλώματος, η οποία και τους έριξε στα... δίχτυα της αστυνομίας

Οι πληροφορίες της αστυνομίας έλεγαν πως οι δύο άνδρες συριακής καταγωγής πήγαιναν πολύ συχνά στο διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με ένα ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο μάρκας Skoda με το οποίο μετέφεραν τους αλλοδαπούς οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν και αφού τους εφοδίαζαν με τα ταξιδιωτικά έγγραφα τους συνόδευαν μέχρι και το σημείο ελέγχου.

Ο πρώτος εντοπισμός έγινε στις 13 Ιουνίου όταν διαπιστώθηκε πως ένα άτομο το οποίο ταίριαζε με τις περιγραφές τις οποίες είχε συγκεντρώσει η αστυνομία, έφυγε από την Αθήνα με προορισμό το Ντίσελντορφ της Γερμανίας και είχε προγραμματισμένη επιστροφή για την επόμενη μέρα. Με την επιστροφή του η αστυνομία τον σταμάτησε, του έγινε έλεγχος και παρότι δεν προέκυψαν εκείνη τη στιγμή κάποια συγκεκριμένα στοιχεία προκειμένου να συλληφθεί, στην κατοχή του βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο για λόγους τακτικής δεν κατασχέθηκε.

Λίγες μέρες μετά, οι δύο άντρες και η γυναίκα από τη Συρία εντοπίστηκαν στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου να αποβιβάζονται από το ίδιο αυτοκίνητο και τέθηκαν άμεσα υπό διακριτική παρακολούθηση. Διαπιστώθηκε ότι σε κάποια στιγμή ο ένας εκ των δύο ανδρών έδωσε στην γυναίκα από τη Συρία ένα ταξιδιωτικό έγγραφο μία κάρτα επιβίβασης και ένα επιπλέον έγγραφο, το οποίο αργότερα διαπιστώθηκε πως ήταν ένα πλαστό τεστ κορονοιού, ενώ αυτή του έδωσε έναν λευκό φάκελο στον οποίο αργότερα διαπιστώθηκε πως υπήρχαν χρήματα.

Η αστυνομία προχώρησε άμεσα στη σύλληψη των εμπλεκομένων και βρήκε επάνω στους δύο άνδρες, λευκούς φακέλος με χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Μετά από τα ευρήματα αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος σε σπίτια των εμπλεκομένων, καθώς και στο κατάστημα που διατηρεί ένας από αυτούς στον Άγιο Δημήτριο Αττικής

Εκεί η αστυνομία βρέθηκε μπροστά σε μία πληθώρα πλαστών διαβατηρίων από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως Γερμανία, χρηματικά ποσά σε διάφορα νομίσματα, κάρτες επιβίβασης αεροπορικών πτήσεων, φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου οι οποίες προορίζονταν για να κολληθούν στα πλαστά διαβατήρια καθώς και δελτία αιτήσεων ασύλου και πολλές συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Όλοι συνελήφθησαν και σήμερα παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo