• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τα 3/4 των Ευρωπαίων στηρίζουν τον εμβολιασμό ως μοναδικό τρόπο για την καταπολέμηση της πανδημίας

lawandorder.gr 18-06-2021 20:18
Τα 3/4 των Ευρωπαίων στηρίζουν τον εμβολιασμό ως μοναδικό τρόπο για την καταπολέμηση της πανδημίας
Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο
Περίπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της ΕΕ (75%), πιστεύουν ότι τα εμβόλια του Covid-19  ως τον μοναδικό τρόπο για τον τερματισμό της πανδημίας. Όμως είναι ορισμένα τμήματα τα οποία συνεχίζουν να παραμένουν διστακτικά, σύμφωνα με την τελευταία  έρευνα του Έκτακτου Ευρωβαρόμετρου που διεξήχθη στα τέλη Μαΐου.
 
Σχεδόν οι επτά από του δέκα ερωτησθέντες (69%) έχουν ήδη εμβολιαστεί ή επιθυμούν να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν, ενώ το 79% σκοπεύουν να εμβολιαστούν έως το τέλος του έτους.. Παρόλα αυτά, εμφανίζονται διαφορές μεταξύ των κρατών μελών, ενώ όσον αφορά την ηλικία των ερωτηθέντων, εκείνοι που είναι κάτω των 45 ετών εμφανίζονται πιο διστακτικοί.
 
Κατά μέσο όρο, το 70% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η ΕΕ έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της πρόσβασης σε εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 στη χώρα τους. Μια σχετική πλειοψηφία εκφράζει την ικανοποίησή της για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ διαχειρίστηκε τη στρατηγική εμβολιασμού (47% ικανοποιημένοι, 45% δυσαρεστημένοι) ενώ οι γνώμες για τον τρόπο διαχείρισης αυτής της στρατηγικής από τις εθνικές κυβερνήσεις είναι ελαφρώς πιο επικριτικές (46% ικανοποιημένοι, 49% δυσαρεστημένοι).
 
Η έρευνα του Έκτακτου Ευρωβαρόμετρου διεξήχθη μεταξύ 26.106 ατόμων από τις 21 έως τις 26 Μαΐου 2021.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo