• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Το 100% αγγίζει η πληρότητα στη Σαμοθράκη για το τριήμερο

lawandorder.gr 18-06-2021 18:35 Τελευταία ενημέρωση: 18-06-2021 18:35
Το 100% αγγίζει η πληρότητα στη Σαμοθράκη για το τριήμερο
Η μόνη «ελπίδα» για τον επισκέπτη είναι η διαμονή στο κάμπινγκ

Γεμάτο από κόσμο θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το νησί της Σαμοθράκης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι πληρότητες στα καταλύματα έχουν αγγίξει σχεδόν το 100%, με μόνη «ελπίδα» για τον επισκέπτη να είναι η διαμονή στο κάμπινγκ.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος της Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος, μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «γενικά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είθισται να έχει κόσμο το νησί αλλά φέτος βλέπουμε πολλούς που αναζητούν δωμάτια και δεν μπορούν να βρουν. Σε αυτό φαίνεται να έχει συμβάλει και η πρωτοβουλία της Ένωσης Mοτοσικλετιστών Αλεξανδρούπολης που έχει φέρει αρκετούς μοτοσικλετιστές».

Μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και με την πανδημία να έχει ανατρέψει τα δεδομένα στην τουριστική αγορά, οι υψηλές πληρότητες του τριημέρου -σχεδόν fully booked- δίνουν αισιοδοξία στους επαγγελματίες του νησιού και είναι ενδεικτικές της τάσης που υπάρχει για τη ζήτηση και τους επόμενους μήνες. Ο ξενοδόχος και αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας αποδίδει τις υψηλές πληρότητες κατά το ήμισυ, στους ξένους τουρίστες που είναι κυρίως Ρουμάνοι και Βούλγαροι.

«Το γεγονός ότι είναι ανοιχτά τα σύνορα και στη Νυμφαία και στο Ορμένιο έχει συντελέσει να έχουμε τουρισμό και από το εξωτερικό, ειδικά από τους “φανατικούς” του νησιού που είναι οι Ρουμάνοι και σε μεγάλο ποσοστό και οι Βούλγαροι. Το 50% των τουριστών δηλαδή στο νησί για το τριήμερο έχουν έρθει από το εξωτερικό», επισημαίνει.

Το νησί διαθέτει περίπου 1.700 κλίνες. Στα Θέρμα πάντως, φαίνεται πως τις έχουν «καταλάβει» όλες , οι μοτοσικλετιστές, όπως αναφέρει ο Ηλίας Γρηγοράκης πρόεδρος της Ένωσης Μοτοσικλετιστών Αλεξανδρούπολης «Οι Αγριάνες».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo