• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Νέο κυβερνητικό αεροπλάνο

Law and Order 18-06-2021 14:35
Νέο κυβερνητικό αεροπλάνο
Θα αποκτηθεί χωρίς να υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κόστος

Στα σκαριά βρίσκεται η απόκτηση ενός σύγχρονου κυβερνητικού αεροπλάνου, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βηματοδότη».  Το αεροπλάνο αυτό θα είναι τέταρτο μάλιστα καλά σειρά, καθώς ήδη υπάρχουν τρία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτη το νέο κυβερνητικό αεροπλάνο θα αποκτηθεί χωρίς να υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κόστος. Δεν θα επιβαρύνει δηλαδή τον κρατικό προϋπολογισμό.

Θα αποκτηθεί, σύμφωνα με μία εκδοχή ως αντιστάθμισμα από την αγορά των 18 Rafale. Πρόκειται για καθιερωμένο θεσμό στις διεθνείς προμήθειες και αφορά ένα σύνολο ανταποδοτικών πράξεων που πραγματοποιούνται από τον ξένο προμηθευτή προς τον αγοραστή.

Στην περίπτωση που η απόκτηση προχωρήσει, τότε θα πωληθεί το ένα από τα τρία VIP αεροσκάφη. Το ένα από τα Εμπραέρ αποκτήθηκε ως αντιστάθμισμα για την αγορά των ιπτάμενων ραντάρ.

Σύμφωνα με το «Θεωρείο» της «Καθημερινής» , το αεροσκάφος του οποίου η απόκτηση εξετάζεται, είναι ένα Falcon 7X της γαλλικής Dassault, το οποίο έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί απευθείας μεγάλα ταξίδια, -για παράδειγμα στις ΗΠΑ-, κάτι το οποίο τώρα δεν είναι εφικτό με τα VIP αεροσκάφη που διαθέτει η χώρα.

 

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo