• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Καλαμάτα: Απάτη στο λεπτό - «Φτερά» έκαναν 2.000 ευρώ από λογαριασμό 36χρονου

lawandorder.gr 17-06-2021 21:54
Καλαμάτα: Απάτη στο λεπτό - «Φτερά» έκαναν 2.000 ευρώ από λογαριασμό 36χρονου
Κρητικός ο 43χρονος δράστης που συνελήφθη

Συνεχίζονται οι απάτες από επιτήδειους με τη νέα υπηρεσία της Τράπεζας Πειραιώς «λεπτά στο λεπτό», για ανάληψη χρημάτων από ATM χωρίς να έχουν μαζί οι χρήστες τη χρεωστική τους κάρτα. Θύμα εξαπάτησης έπεσε τη Δευτέρα ένας 36χρονος από την Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tharrosnews.gr, o 36χρονος είχε αναρτήσει σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελία για την πώληση ενός τρακτέρ. Επικοινώνησε μαζί του ένας υποψήφιος αγοραστής, ο οποίος τον έπεισε να πάει στην τράπεζα προκειμένου να κάνουν τη συναλλαγή για την αγορά του γεωργικού οχήματος.

Του ζήτησε να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία «λεπτά στο λεπτό» και ο 36χρονος, αντί να δει στο λογαριασμό του να μπαίνουν χρήματα, είδε να κάνουν «φτερά» 2.000 ευρώ!

Κρητικός ο 43χρονος δράστης που συνελήφθη

Αμέσως έκανε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, η οποία έπειτα από έρευνα κατέληξε στα στοιχεία ενός 43χρονου από την Κρήτη. Μάλιστα, ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αρχές στην Κρήτη και το βράδυ της Τρίτης, στο Ηράκλειο, αστυνομικοί του Τμήματος Φαιστού τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Παράλληλα, έκαναν έρευνα στο σπίτι του και προχώρησαν σε κατασχέσεις αντικειμένων που σχετίζονται με την υπόθεση. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Με τους κωδικούς

Με τη δωρεάν αυτή υπηρεσία της τράπεζας μπορεί να γίνει άμεση ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ της χωρίς τη χρήση κάρτας. Ο πελάτης λαμβάνει έναν Κωδικό Ανάληψης Μετρητών στο κινητό που έχει δηλώσει στην τράπεζα και αμέσως μπορεί να πραγματοποιήσει ανάληψη μετρητών από οποιοδήποτε ΑΤΜ.

Παρότι η τράπεζα ενημερώνει ότι αυτός ο κωδικός ανάληψης «Λεφτά στο Λεπτό» είναι αποκλειστικά για προσωπική χρήση του πελάτη, τα θύματα ξεγελιούνται, τον δίνουν στους απατεώνες και έτσι τους παίρνουν χρήματα από το λογαριασμό τους.

Τι είπε η τράπεζα για το περιστατικό

Πάντως, από τον αρμόδιο της Τράπεζας Πειραιώς, διευκρινίσθηκε ότι η υπηρεσία «Λεπτά στο λεπτό» εγκρίνει ανάληψη ποσού έως 200 ευρώ και πως στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι αδύνατο να χρησιμοποιήθηκε η εν λόγω υπηρεσία για την ανάληψη ποσού 2.000 ευρώ.

Τονίσθηκε ότι η εξαπάτηση του θύματος έγινε με άλλον τρόπο και όχι με την υπηρεσία «Λεπτά στο λεπτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo