• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΕΑΒ - Γεωργιάδης: Κανονικά θα συνεχιστούν οι εργασίες

lawandorder.gr 17-06-2021 19:29 Τελευταία ενημέρωση: 17-06-2021 19:30
Δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΕΑΒ - Γεωργιάδης: Κανονικά θα συνεχιστούν οι εργασίες
Οι εργαζόμενοι εναντιώνονται στην είσοδο εργολάβων στην εταιρεία

Αύριο οι εργασίες στην ΕΑΒ θα συνεχιστούν κανονικά, όπως αναφέρει σε σχόλιό του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης μετά την απόφαση του δικαστηρίου των Θηβών το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων της ΕΑΒ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο υπουργός: «Το δικαστήριο των Θηβών έκανε δεκτή την αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων της ΕΑΒ κατά των κινητοποιήσεων των συνδικαλιστών στην Πύλη του Εργοστασίου, με σκοπό την παρεμπόδιση της εισόδου των εργολάβων. Διατάσσει την απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο. Αύριο οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100.3, σχετικά με το θέμα, ο υπουργός είχε δηλώσει: «Θα αναμένουμε την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και θα κινηθούμε αναλόγως. Εδώ και πολλές μέρες κάνουν κινητοποιήσεις στην πύλη, εμποδίζοντας τους εργολάβους να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Lockheed Martin, η οποία δια επισήμου επιστολής έχει εκδηλώσει για πρώτη φορά την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την ΕΑΒ. Και έχω εξηγήσει πολλές φορές και στους εργαζομένους της ΕΑΒ, ότι εάν φύγει ο βασικός τους πελάτης δεν έχει νόημα ύπαρξης η εταιρεία».

Υπενθυμίζεται ότι στα δικαστήρια Θηβών εκδικάστηκε η αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διοίκηση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) προς το σωματείο εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι εναντιώνονται στην είσοδο εργολάβων στην ΕΑΒ, με την διοίκηση να απαντά πως θα είναι μια προσωρινή συνθήκη, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δικηγόρου για την υπόθεση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo