• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΕΕ: «Άριστη» η οικονομική πορεία της Ελλάδας παρά τις δύσκολες συνθήκες

lawandorder.gr 17-06-2021 16:39
ΕΕ: «Άριστη» η οικονομική πορεία της Ελλάδας παρά τις δύσκολες συνθήκες
Το Eurogroup αναμένεται να αποδεσμεύσει ποσό 748 εκατ. ευρώ
Ο πρόεδρο της Ευρωομάδας, Πασκάλ Ντόναχιου, θεωρεί πως στην συνεδρίαση του Eurogroup που γίνεται σήμερα στο Λουξεμβούργο, θα εγκριθεί η αποδέσμευση ποσού ύψους 748 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, από την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ESM, Κλάους Ρέγκλινγ, ο Πασκάλ Ντόναχιου χαρακτήρισε «άριστη» την οικονομική πορεία της Ελλάδας, και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, «παρά τις δύσκολες συνθήκες».

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν την οικονομική πορεία της χώρας και τη «θετική» 10η έκθεση αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών. Όπως ανέφερε ο Π. Ντόναχιου, «τα καλά νέα» θα έρθουν για την Ελλάδα, ως ένδειξη «αναγνώρισης» και «εμπιστοσύνης» στις συνεχείς προόδους και προσπάθειες που κάνει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. O πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε, μάλιστα, ότι σήμερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισκέφθηκε την Ελλάδα, με αφορμή την έγκριση από την Κομισιόν του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας- κάτι το οποίο, όπως είπε, είναι «ακόμη ένα σημαντικό βήμα στη θετική πρόοδο που έχει επιτευχθεί».

Από την πλευρά του, ο Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι τα περισσότερα μέτρα που εφαρμόστηκαν από την Ελλάδα, λόγω της πανδημίας, είναι προσωρινά. Εκτίμησε ότι όταν θα λήξουν αυτά τα μέτρα, αυτομάτως η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας θα βελτιωθεί σημαντικά. Επιπλέον, σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει δημοσίως ότι σκοπεύει να φτάσει σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2023, αλλά κυρίως μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, πιστεύει ότι η ελληνική οικονομία κινείται προς τη «σωστή κατεύθυνση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo