24.8 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Υπ. Δικαιοσύνης: Υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τον Εθνικό Μηχανισμό Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης


    Στην υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού προχώρησε σήμερα ο Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης.
    Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης «το Εθνικό Σχέδιο Δράσης αφορά την περίοδο 2021-2023, αποτελεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού και περιλαμβάνει οριζόντιες δράσεις από τους φορείς που συγκροτούν τον Εθνικό Μηχανισμό».
    Οι άξονες υψηλής προτεραιότητας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι εξής:
    1. Καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και των επιπτώσεών της στα παιδιά.
    2. Δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά.
    3. Προστασία των παιδιών στο πλαίσιο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
    4. Διασφάλιση του δικαιώματος των παιδιών στην υγεία.
    5. Δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση.
    6. Προστασία της οικογένειας και των παιδιών στην κοινότητα – αποϊδρυματοποίηση.
    7. Οριζόντια δράση για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες.
    Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, ανέφερε τα εξής:
    «Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Μια πολύμηνη διαδικασία κατάρτισής του ολοκληρώνεται.
    Η κατοχύρωση των Δικαιωμάτων των Παιδιών και η προστασία της ανηλικότητας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για το Υπουργείο, κάτι που αποτυπώνεται και στον κεντρικό ρόλο που αυτό ανέλαβε.
    Η προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού γίνεται με έναν οριζόντιο τρόπο που καταλαμβάνει μεγάλο εύρος πολιτικών της δημόσιας διοίκησης.
    Η προσπάθειά μας για την περαιτέρω κατοχύρωση των Δικαιωμάτων των Παιδιών συνεχίζεται με την παρακολούθηση της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου και την επικαιροποίησή του, όπου αυτό καταστεί απαραίτητο»


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ