• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας θα καταργήσει τον νέο νόμο για τα εργασιακά, όπως κατήργησε και το μνημόνιο

lawandorder.gr 17-06-2021 13:59
Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας θα καταργήσει τον νέο νόμο για τα εργασιακά, όπως κατήργησε και το μνημόνιο
Τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα

«Ο νέος νόμος για τα εργασιακά δίνει δύναμη στον εργαζόμενο και στην Οικονομία», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μια ημέρα μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας».   

Όπως είπε, «η θέση του εργαζόμενου γίνεται καλύτερη γιατί ακολουθούμε αυτά που γίνονται στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Παρά τις αντιδράσεις, στο τέλος, όπως έγινε και με άλλες πολιτικές που επιχείρησα να εφαρμόσω για παράδειγμα με την Ολυμπιακή, τα περιφερειακά αεροδρόμια και τον ΟΣΕ - τα πράγματα θα πάνε καλά», υπογράμμισε.   

Ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι η θέσπιση της ψηφιακής κάρτας είναι η πιο εμφατική αλλαγή στην αγορά εργασίας. «Ανεξάρτητα από τη νομοθεσία, το σημαντικό είναι να τηρείται το 8ωρο. Επιχειρούμε να επιβάλουμε την εφαρμογή της νομοθεσίας, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία. Είναι ένα πρωτοποριακό μέτρο, ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα», δήλωσε, εξηγώντας ότι ο εργοδότης θα πληρώνει πρόστιμο 10.500 ευρώ για κάθε έναν εργαζόμενο που δεν θα «χτυπά» την ψηφιακή κάρτα.   

Ο υπουργός Εργασίας επέκρινε έντονα τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «θα καταργήσουν τον νόμο όπως κατήργησαν και το Μνημόνιο».  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για τη “μητέρα των μαχών”, αλλά η συμμετοχή του κόσμου στις απεργιακές κινητοποιήσεις ήταν μικρή. Δεν ήταν πολύ πετυχημένη η προσπάθεια με συνθήματα από τη δεκαετία του ΄80 για “γαλέρες” και “οδοστρωτήρες”», τόνισε. Πρόσθεσε, δε, ότι από τα 129 άρθρα του νομοσχεδίου, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα 56 και σε άλλα 19 οι βουλευτές του δήλωσαν «παρών». «Μεταξύ αυτών που καταψήφισαν είναι και το άρθρο 55 που κατοχυρώνει το 8ωρο», σημείωσε.  

Μίλησε για «μαθηματικά του κ. Τσίπρα» σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα παίρνουν πλέον λιγότερα χρήματα από τις υπερωρίες. «Μέχρι τώρα, οι υπερωρίες ήταν 96 ώρες το χρόνο στη βιομηχανία και 120 στις υπηρεσίες. Τις πάμε στις 150 το χρόνο. Πώς είναι δυνατόν να παίρνει λιγότερα χρήματα», διερωτήθηκε.   

Αναφορικά με τις απεργίες, τόνισε ότι θεσπίζονται σύγχρονοι  ευρωπαϊκοί κανόνες στις κινητοποιήσεις. «Είναι δικαίωμα η απεργία, αλλά δεν μπορεί ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του και να απεργεί, παρακάμπτοντας με την κάλυψη ενός Εργατικού Κέντρου, μια δικαστική απόφαση που κρίνει  παράνομη την απεργία», διευκρίνισε.   

«Εισάγουμε αστική ευθύνη συνδικαλιστών που παρανομούν στη διάρκεια μιας απεργίας. Οι συνδικαλιστές δεν μπορούν να κάνουν ό,τι νομίζουν και να μένουν ατιμώρητοι», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo