• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Παυλάκης: Όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με AstraZeneca να κάνουν και τη δεύτερη δόση

lawandorder.gr 17-06-2021 08:29
Παυλάκης: Όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με AstraZeneca να κάνουν και τη δεύτερη δόση
«Η δεύτερη δόση είναι πολύ, πολύ, πολύ πιο ασφαλής από την πρώτη, που είναι ασφαλής»

Το σκεύασμα είναι ασφαλές και δεν θα πρέπει να διστάσουν να εμβολιαστούν με το ίδιο εμβόλιο και για τη δεύτερη δόση, τόνισε ο διακεκριμένος γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, αναφερόμενος στους πολίτες που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Παυλάκης έκανε λόγο για απαράδεκτη σύγχυση που έχει προκληθεί με τα εμβόλια επισημαίνοντας ότι όλα τα σκευάσματα είναι εξαιρετικά ασφαλή και αποτελεσματικά.

«Η δεύτερη δόση είναι πολύ, πολύ, πολύ πιο ασφαλής από την πρώτη, που είναι ασφαλής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλάκης.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι δεν τον φοβίζει η ανάμειξη εμβολίων και ειδικά των συγκεκριμένων εμβολίων κατά του κορονοϊού. Ειδικά για όσους αισθάνονται «προδομένοι» και «ξεκρέμαστοι» μετά τη νέα σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών, είπε ότι θα μπορούσε να τους δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου "Παπανικολάου" Νίκος Καπραβέλος ο οποίος υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών για να αποτραπεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo