• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Οι νόμοι και οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι για να εφαρμόζονται….

Πέτρος Τρουπιώτης 17-06-2021 08:25 Τελευταία ενημέρωση: 17-06-2021 08:25
Οι νόμοι και οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι για να εφαρμόζονται….
Οι πολίτες ψηφίζουν τις κυβερνήσεις , περιμένοντας να κάνουν πράξη αυτά που υπόσχονται. Αν δεν υπάρχουν αποτελέσματα , τότε οι πολίτες αμφιβάλλουν για την ειλικρίνεια των κυβερνήσεων και αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους
Η πλειοψηφία των πολιτών, σε όλο τον κόσμο, αυτό που επιζητεί από τις κυβερνήσεις των χωρών της είναι , εκτός των άλλων, αποτελεσματικότητα.
 Θέλει δηλαδή, να υπάρχουν αποφάσεις που οδηγούν σε μέτρα, έργα , ρυθμίσεις, όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
 Και με βάση αυτό, το ποσό αποτελεσματική είναι η κάθε κυβέρνηση στην λύση των προβλημάτων των πολιτών , κρίνεται στις επόμενες εκλογές.
 Η αποτελεσματικότητα, το αυτονόητο για όλο τον κόσμο, είναι για τι χώρα μας , κάτι που αναζητείται από τους πολίτες όλο και περισσότερο.
 Κι αυτό γιατί οι πολίτες, έχουμε «χορτάσει» από λόγια, σχεδιασμούς , αποφάσεις και υποσχέσεις , οι οποίες συνήθως δεν καταλήγουν ποτέ να γίνονται πράξη.
 Δεν υπάρχουν αποτελέσματα ,παρά, συνήθως , ωραίες και «λαμπερές» υποσχέσεις που ποτέ δεν γίνονται πράξη.
   Και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κριθεί και από αυτό. Ίσως μάλιστα η κυβέρνηση αυτή να κριθεί από αυτό, από την αποτελεσματικότητα της δηλαδή, γιατί ο μέσος πολίτης , ακόμα και αν για διάφορους λόγους δεν ψήφισε ΝΔ στις εκλογές του 2019, έχει εναποθέσει ένα μεγάλο μέρος των ελπίδων του για ένα καλύτεροί αύριο , σε αυτή την κυβέρνηση.
 Οφείλει λοιπόν η κυβέρνηση όχι μόνον να κάνει ωραίες ανακοινώσεις, όχι μόνον να μετατρέπει τις ανακοινώσεις αυτές σε νομοσχέδια, αλλά και να εφαρμόζει όσα προβλέπουν τα νομοσχέδια αυτά.
Η χθεσινή 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που έχουν εξαγγείλει τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) κρίθηκε παράνομη  από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά .
Κι όμως χθες τα πλοία δεν έφυγαν από τα λιμάνια. 
Και όμως χθες, εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από και προς τα νησιά , έμειναν «με το εισιτήριο στο χέρι».
 Κι αυτό γιατί όπως ένας συνδικαλιστής ναυτικός δήλωσε με στόμφο στις τηλεοπτικές κάμερες « το δίκιο θα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων». Και με βάση αυτή την λογική, δεκα-εικοσι άνθρωποι (που δεν είναι βέβαιο ότι όλοι ήταν ναυτικοί) , με μερικά πανό απέκλεισαν τους καταπέλτες των πλοίων , εμποδίζοντας τα να αναχωρήσουν.
 Δηλαδή, η δική τους απόφαση υπερίσχυσε της απόφασης του δικαστηρίου.
  Κι όμως , οι συνδικαλιστές αυτοί (και οι αλληλέγγυοι που πήγαν χτες στα λιμάνια) δεν είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία Ελλήνων και ξένων επιβατών.
 Υπεύθυνη, δυστυχώς, είναι η κυβέρνηση. Η οποία δεν είχε το πολιτικό θάρρος χθες , στην συγκεκριμένη περίπτωση, να επιβάλλει την νομιμότητα, να δώσει την δυνατότητα στα πλοία να αναχωρήσουν.
  Οι πολίτες ψηφίζουμε τις κυβερνήσεις , με βάση αυτά που υπόσχονται και περιμένουμε να τα κάνουν πράξη. Αν δεν κάνουν αυτό για το οποίο ψηφίζονται , τότε οι πολίτες αμφιβάλλουν για την ειλικρίνεια των κυβερνήσεων και αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους.
  Γνωρίζω βέβαια και έναν  αντίλογο, σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση δεν ήθελε να προκαλέσει ένταση , κάτι που οι συνδικαλιστές επιθυμούσαν για λόγους εντυπώσεων.
Είναι και αυτή μια όψη του ζητήματος. Όμως , οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για αττικισμούς και τις διάφορες «όψεις» των ζητημάτων, αλλά για αποτελέσματα.
 Αν λοιπόν, αφήνεις τέτοιες «όψεις» να κυριαρχούν, δηλαδή μειοψηφείς να επιβάλλουν αυτό που θέλουν , τότε προκύπτει το ερώτημα , γιατί ψηφίζεις τους νόμους…..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo