• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πάνω από 10.000 οι διαδηλωτές στην Πλατεία Συντάγματος - Κλειστοί οι δρόμοι (βίντεο & εικόνες)

lawandorder.gr 16-06-2021 19:01 Τελευταία ενημέρωση: 16-06-2021 20:34
Πάνω από 10.000 οι διαδηλωτές στην Πλατεία Συντάγματος - Κλειστοί οι δρόμοι (βίντεο & εικόνες)
Ζητούν να μην ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο

Ξεπερνούν τις 10.000 αυτήν την ώρα (18.50) οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα που διαμαρτύρονται για το εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, εργατικά σωματεία, σύλλογοι εργαζομένων, φορείς και οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο» και «να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες αντιδρούν σε μια σειρά από τις αλλαγές που προβλέπονται.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

«Ψηλά τις σημαίες. Ενώνουμε τις φωνές μας οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο. Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά», είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριαρχούν στο μεγάλο συλλαλητήριο Συνδικάτων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή.

Χιλιάδες διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, ενώ δεκάδες ομιλητές καταδικάζουν το νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας «στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα» και ότι το νομοσχέδιο με την αποφασιστικότητα των εργαζομένων θα μείνει στα χαρτιά.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα βρίσκονται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo