• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κόντρα φαρμακοποιών για την αξιοπιστία των self tests - Η ανακοίνωση του ΠΦΣ

lawandorder.gr 16-06-2021 18:22
Κόντρα φαρμακοποιών για την αξιοπιστία των self tests - Η ανακοίνωση του ΠΦΣ
«Την επιδημιολογική αξιοπιστία των self tests μπορούν να κρίνουν μόνο οι αναγνωρισμένοι οργανισμοί , κάθε άλλη κριτική δεν είναι αξιόπιστη», απαντά ο ΠΦΣ στον ΦΣΑ

Κόντρα για την αξιοπιστία των self tests ξέσπασε μεταξύ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Την επιδημιολογική αξιοπιστία των self tests μπορούν να κρίνουν μόνο οι αναγνωρισμένοι θεσμικοί, διεθνείς και εγχώριοι οργανισμοί (ΠΟΥ, EMA, ECDC και ΕΟΦ). Κάθε άλλη κριτική, από όπου και αν προέρχεται, δεν είναι αξιόπιστη και εκφράζει προσωπικές απόψεις και σκοπιμότητες.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), απαντώντας εμμέσως στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, που εκφράζει επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self tests και από 19 Ιουνίου διακόπτει την δωρεάν χορήγησης τους από τα φαρμακεία των μελών του.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εφαρμόζει τις οδηγίες των ως άνω οργανισμών και λειτουργεί, αποφασίζει και ενεργεί με μόνο κριτήριο την Υγεία των πολιτών και την προστασία τους από την πανδημία, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo