• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣτΕ: Νέο «πράσινο φως» για τα έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

Κατερίνα Μάνθου 16-06-2021 18:01
ΣτΕ: Νέο «πράσινο φως» για τα έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού
Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε νέα προσφυγή κατοίκων

Απορρίφθηκαν από το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι αιτήσεις που είχαν καταθέσει κάτοικοι του Ελληνικού και των γειτονικών Δήμων, ζητώντας την ακύρωση σειράς αποφάσεων που αφορούν στα έργα στην περιοχή του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού που έχει σχεδιάσει η Lamda. Να σημειωθεί ότι το ΣτΕ έχει εκδώσει στο παρελθόν και άλλες παρόμοιες αποφάσεις, ανοίγοντας το δρόμο για να προχωρήσουν τα έργα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τώρα, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε νέα προσφυγή κατοίκων που ζητούσαν ακύρωση κοινών υπουργικών αποφάσεων για τα έργα. Μεταξύ άλλων οι προσφεύγοντας υποστηρίζοντας ότι αν αυτές οι αποφάσεις αυτές, υλοποιηθούν θα σημειωθεί εντατική ανοικοδόμηση μεγάλης αστικής έκτασης, γεγονός που θα επιδεινώσει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής σε μεγάλο βαθμό.

Ωστόσο, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους παραπάνω ισχυρισμούς ως απαράδεκτους και έκαναν δεκτές τις παρεμβάσεις υπέρ των υπουργικών αποφάσεων, τις οποίες είχαν ασκήσει οι εταιρείες  Lamda Development, Ελληνικό Α.Ε., Hellinikon Global και ΤΑΙΠΕΔ. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo