• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δεν θα εξαλειφθεί ο κορονοϊός, ωστόσο θα τεθεί υπό έλεγχο με τους εμβολιασμούς

lawandorder.gr 16-06-2021 17:56
Δεν θα εξαλειφθεί ο κορονοϊός, ωστόσο θα τεθεί υπό έλεγχο με τους εμβολιασμούς
Όπως δήλωσε ο καθηγητής της Οξφόρδης και και επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του ενέσιμου σκευάσματος Oxford/AstraZeneca
Ο καθηγητής της Οξφόρδης και και επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του ενέσιμου σκευάσματος Oxford/AstraZeneca, Σερ Άντριου Πόλαρντ, ανέφερε ότι η υγειονομική κρίση θα τεθεί υπό έλεγχο με τη χορήγηση όλο και περισσότερων εμβολίων.

«Όσο χορηγούνται εμβόλια, τόσο θα μειώνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ακόμη και εάν υπάρξει μόλυνση από την ινδική ή και άλλες, μελλοντικές, μεταλλάξεις», τόνισε ο καθηγητής, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο κορονοϊός δεν θα εξαλειφθεί ποτέ.

Επισήμανε ότι η πανδημία δεν θα τελειώσει, ωστόσο θα σταματήσει να προκαλεί καταστροφικές συνέπειες αν εμβολιάζεται ο κόσμος.

Υπέθεσε ότι στα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν και άλλα στελέχη του κορονοϊού, οπότε τα εμβόλια θα χρειαστεί να ανανεώνονται.

«Εάν υπάρξει υψηλή θωράκιση στο επίπεδο της αποφυγής νοσηλείας, παρά τη διασπορά του κορονοϊού, το παγκόσμιο σύστημα υγείας θα έχει ξεπεράσει την κρίση», κατέληξε ο καθηγητής, εστιάζοντας στη σημασία των εμβολιασμών που προστατεύουν από την ινδική μετάλλαξη.

Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ο κόσμος θα πρέπει να μάθει να ζει με τον κορονοϊό ακόμη και μετά τον εμβολιασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo