• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ερντογάν: Πρότεινε τη δημιουργία πλατφόρμας συνεργασίας έξι χωρών

lawandorder.gr 16-06-2021 16:25
Ερντογάν: Πρότεινε τη δημιουργία πλατφόρμας συνεργασίας έξι χωρών
Σε ομιλία του στο κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν
Μια μέρα πέρασε από την υπογραφή της «Διακήρυξης της Σούσα», με την οποία η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν επισημοποίησαν την συνεργασία τους, κυρίως σε αμυντικούς και στρατηγικούς τομείς. Στο κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν βρέθηκε σήμερα ο Ερντογάν και μίλησε για τις στενές σχέσεις των δύο χωρών. Επίσης πρότεινε τη δημιουργία μιας πλατφόρμας συνεργασίας έξι χωρών της ευρύτερης περιοχής, με την οποία θα εξασφαλιστεί η ειρήνη.

«Η ειρήνη στον Καύκασο θα ωφελήσει όλες τις χώρες της περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένης και της Αρμενίας. Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν με κάθε μέσο. Αυτοί που μας πετάνε λάσπη, θα πρέπει να δουν τι έγινε στο παρελθόν στο Αζερμπαϊτζάν και στον Καύκασο, στις σφαγές που έκαναν οι Αρμένιοι. Αυτοί που δεν βλέπουν τι γινόταν για 30 χρόνια στο Καραμπάχ, αυτοί που κατέστρεψαν τα εδάφη των Αζέρων, αποφεύγουν να παλέψουν για την ειρήνη» ανέφερε ο Ερντογάν.

«Θεωρώ πως και η Αρμενία βρίσκεται στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής, καθώς θα έχουν καλύτερη πρόσβαση στη Ρωσία. Έχουμε προτείνει τη δημιουργία μια πλατφόρμας συνεργασίας έξι χωρών, της Ρωσίας, της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν, του Ιράν, της Αρμενίας και της Γεωργίας. Ας εξαφανίσουμε άμεσα τις μεταξύ μας αντιπαλότητες στην περιοχή. Όλοι θα ωφεληθούν από μια τέτοια συνεργασία, θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με την Αρμενία. Αυτή η πλατφόρμα θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo