• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η Ε.Ε. κάνει άρση των περιορισμών για τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ

lawandorder.gr 16-06-2021 15:48 Τελευταία ενημέρωση: 16-06-2021 15:49
Η Ε.Ε. κάνει άρση των περιορισμών για τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ
Κίνηση που θα τονώσει τον τουρισμό της Γηραιάς Ηπείρου

Οι πρεσβευτές των 27 χωρών της ΕΕ συμφώνησαν στις Βρυξέλλες να προσθέσουν τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, όπως η Αλβανία, η Σερβία και η Βόρεια Μακεδονία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την άρση του απαγορευτικού στην είσοδο ταξιδιωτών που ταξιδεύουν για μη απαραίτητους λόγους στις χώρες-μέλη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια κίνηση που θα τονώσει τον τουρισμό της Γηραιάς Ηπείρου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι πρεσβευτές των 27 χωρών της ΕΕ συμφώνησαν στις Βρυξέλλες να προσθέσουν τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, όπως η Αλβανία, η Σερβία και η Βόρεια Μακεδονία, στον κατάλογο των χωρών από τις οποίες επιτρέπεται η είσοδος για λόγους αναψυχής, όπως ανέφεραν ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Έτσι, από τις επόμενες ημέρες θα διευκολύνονται τα ταξίδια των Αμερικανών πολιτών στις χώρες της ΕΕ, όπως και αυτών που προέρχονται από την Αλβανία, τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

«Ένεση» στον τουρισμό

Σημειώνεται πως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτηρίστηκε από παράγοντες της τουριστικής αγοράς η αναβάθμιση της Ελλάδας στις κατηγορίες αξιολόγησης κινδύνου από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Προ ημερών, το Κέντρο Eλέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠA (CDC) βελτίωσε κατά μία βαθμίδα τη θέση της Ελλάδας, κατατάσσοντάς την, στην επικαιροποιημένη λίστα ταξιδιωτικών συστάσεων, στις «πορτοκαλί» χώρες (από τις «κόκκινες») όσον αφορά τον κίνδυνο Covid-19.

Πλέον, συνιστάται στους Αμερικανούς να εμβολιαστούν προτού ταξιδέψουν στην πατρίδα μας, να φορούν μάσκα και να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Επιπλέον, εξακολουθεί να μη χρειάζεται η υπαγωγή των Αμερικανών που επιστρέφουν στη χώρα τους από την Ελλάδα σε καραντίνα παρά μόνον η διενέργεια μοριακού τεστ.

Η αμερικανική αγορά εκτιμάται πως φέτος μπορεί να κάνει τη θετική έκπληξη, όχι μόνο σε σχέση με το 2020, αλλά ακόμα και να προσεγγίσει τα μεγέθη του 2019. Αυτό προκύπτει από τον προγραμματισμό των πτήσεων των μεγάλων αμερικανικών αεροπορικών επιχειρήσεων αλλά και άλλων επιχειρήσεων, όπως η Emirates, που έχουν όλες προγραμματίσει καθημερινά απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, την Ατλάντα και το Σικάγο.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την «Καθημερινή», πως από τις αρχές Ιουλίου και μετά θα υπάρχουν επτά ημερήσιες πτήσεις απευθείας σύνδεσης της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν σε οκτώ τον Αύγουστο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo