• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Νέα Υόρκη - Airbnb: 7 εκατ. δολάρια αποζημίωση σε τουρίστρια μετά τον βιασμό της σε ενοικιαζόμενο ακίνητο

lawandorder.gr 16-06-2021 12:18
Νέα Υόρκη - Airbnb: 7 εκατ. δολάρια αποζημίωση σε τουρίστρια μετά τον βιασμό της σε ενοικιαζόμενο ακίνητο
Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2015

Σε τουρίστρια, η οποία φέρεται να βιάστηκε από άνδρα που της επιτέθηκε με μαχαίρι, σε ενοικιαζόμενο ακίνητο στη Νέα Υόρκη, το οποίο είχε μισθώσει από την Airbnb, πληρώθηκε από την εταιρεία η αποζημίωση 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg News, η Αυστραλή τουρίστρια έλαβε αποζημίωση για την επίθεση που δέχτηκε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2015.

Το θύμα με τους φίλους της, είχαν πάρει τα κλειδιά για το διαμέρισμα από ένα γειτονικό κατάστημα, εκείνο το ίδιο βράδυ που έγινε ο βιασμός, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο ύποπτος φέρεται να είχε φτιάξει αντίγραφο των κλειδιών του διαμερίσματος, και έτσι μπήκε μέσα, χωρίς να υπάρξει παραβίαση της πόρτας. Η Αυστραλή γυναίκα, επέστρεψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο διαμέρισμα, με τον 24χρονο ύποπτο, να κρύβεται στο μπάνιο.

Ο Τζούνιορ Λι, που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, δηλώνει αθώος αλλά παραμένει υπό κράτηση. Η Εταιρεία Νομικής Βοήθειας, η οποία εκπροσωπεί τον κ. Λι, αρνήθηκε να σχολιάσει στο BBC News.

Μετά την επίθεση, μια ομάδα ασφαλείας της Airbnb επικοινώνησε με την τοπική αστυνομία για να προσφέρει τη βοήθειά της και να βάλει το θύμα σε ξενοδοχείο, με πληρωμένα έξοδα. Προσφέρθηκε επίσης να πληρώσει για ψυχολόγο και ανέλαβε τα έξοδα για το ταξίδι της μητέρας της από την Αυστραλία.

Το Bloomberg τονίζει ότι, ως μέρος του διακανονισμού των 7 εκατομμυρίων δολαρίων, το θύμα δεν μπορεί να κατηγορήσει ή να μηνύσει την Airbnb ή τον οικοδεσπότη του διαμερίσματος όπου συνέβη το περιστατικό. Λέει ότι ο διακανονισμός επιτεύχθηκε δύο χρόνια μετά την φερόμενη επίθεση.

Μετά την επίθεση, η Airbnb δεν έχει αναθεωρήσει τους κανόνες της σχετικά με τα κλειδιά και πού μπορούν να τα αφήσουν οι οικοδεσπότες.

Οι οικοδεσπότες στην πλατφόρμα δεν είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν κλειδαριές με πληκτρολόγιο ή να αλλάζουν κωδικούς στο πληκτρολόγιο της εισόδου όταν αλλάζει η κράτηση. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ενημερώνουν την Airbnb ποιος άλλος έχει αντίγραφο του κλειδιού ενός καταλύματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo