• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σύνταγμα: Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο

lawandorder.gr 16-06-2021 11:52 Τελευταία ενημέρωση: 16-06-2021 11:53
Σύνταγμα: Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο
Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για το εργασιακό νομοσχέδιο από ΠΑΜΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ - Πώς κινούνται τα ΜΜΜ - Κλειστοί οι δρόμοι

Η πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίζεται μέσα στην ημέρα στη Βουλή, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Με συνθήματα όπως "κάτω τα χέρια από το 8ωρο" και "οι εργαζόμενοι δε θα γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα", το ΠΑΜΕ από τις 10:30 το πρωί, έχει ανοίξει το "χορό" των διαδηλώσεων κατά των νέων ρυθμίσεων που φέρνει το νομοσχέδιο.

Από την πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησαν στις 11 τα μέλη της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ, ενώ θα συγκεντρωθούν και πάλι στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Στο Σύνταγμα θα συγκεντρωθούν ξανά και τα μέλη του ΠΑΜΕ, στις 5 το απόγευμα. Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

"Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη", δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών στο Σύνταγμα, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο κ. Κουτσούμπας προσέθεσε και το εξής: "Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα του 'Χατζηθάφτη'. Θα το πετάξουν στα σκουπίδια".

Λόγω της συγκέντρωσης είναι κλειστή η Πανεπιστημίου και οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή, ενώ με στάσεις εργασίας συμμετέχουν τελικά στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Συγκεκριμένα:

-Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1, 2, 3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.

-Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

-Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δεν θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo