• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αντικατάσταση των Δελτίων Αιτούντος Διεθνή Προστασία (τριπτύχων) από τις νέες ψηφιακές κάρτες

lawandorder.gr 16-06-2021 09:22 Τελευταία ενημέρωση: 16-06-2021 09:23
Αντικατάσταση των Δελτίων Αιτούντος Διεθνή Προστασία (τριπτύχων) από τις νέες ψηφιακές κάρτες
Τι ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασύλου

Η Υπηρεσία Ασύλου ενημερώνει ότι από Πέμπτη 17.06.2021 ξεκινά η χορήγηση των νέων, Δ.Α.Δ.Π. με τη μορφή νέων καρτών που θα αντικαταστήσουν τα παλαιά Δ.Α.Δ.Π (τρίπτυχα) που η ισχύς τους λήγει στις 30.06.2021.

Οι διαμένοντες σε διαμερίσματα του προγράμματος ESTIA Κεντρικής Μακεδονίας (περιοχή Θεσσαλονίκης) θα πρέπει να αναζητήσουν την ώρα και την ημέρα του προγραμματισμένου τους ραντεβού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://apps.migration.gov.gr/applicant-card-rv/search καταχωρώντας τον αριθμό της υπόθεσής τους.

Το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης θα είναι το Γραφείο Ασύλου Θεσσαλονίκης επί της οδού Πόντου 5 -περιοχή Λαχαναγοράς, 54628, Πρώην ακίνητο Β ΚΤΕΟ , ενώ – για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Covid 19 – οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν 10 λεπτά πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα Δ.Α.Δ.Π με τη μορφή της έξυπνης κάρτας που θα αντικαταστήσουν τα παλαιά (τρίπτυχα), εκδίδονται με ενσωματωμένο μικροεπεξεργαστή και με ηλεκτρονική καταγραφή και ανανέωση.

Θα περιλαμβάνουν επίσης μοναδικό αριθμό (UID), ο οποίος δεν είναι τροποποιήσιμος και σχετίζεται με δακτυλικό αποτύπωμα, ενώ οι αρμόδιες αρχές έκδοσης και χορήγησης Δ.Α.Δ.Π. τηρούν ηλεκτρονικό αρχείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo