• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Απεργία την Τετάρτη: Κανονικά οι πανελλαδικές - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

lawandorder.gr 15-06-2021 22:29 Τελευταία ενημέρωση: 15-06-2021 23:38
Απεργία την Τετάρτη: Κανονικά οι πανελλαδικές - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
Παράνομη η απεργία για εκπαιδευτικούς και ΜΜΜ μέχρι τις 10 το πρωί σύμφωνα με το Πρωτοδικείο

Απόφαση με την οποία έκρινε παράνομη και καταχρηστική την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ όσον αφορά στη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, εξέδωσε το Πρωτοδικείο. Η απεργία κρίθηκε παράνομη μέχρι τις 10 το πρωί.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ ανακοίνωσε και αλλαγές στις κινητοποιήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στο δικαστήριο κατά τη συζήτηση του αιτήματος της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.
 
Με βάση, λοιπόν, τα νέα δεδομένα:
  • Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2 και 3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί της Τετάρτης.
  • Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00-17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12 το μεσημέρι, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 6 το απόγευμα.
  • Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης. Για τις αμαξοστοιχίες 56 & 57 θα υπάρξει καθυστέρηση αναχώρησης κατά μία ώρα.
  • Χωρίς λεωφορεία θα μείνει αύριο η Θεσσαλονίκη από τη 1 το μεσημέρι ώς τις 5 το απόγευμα.
  • 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και τα ναυτεργατικά σωματεία, η οποία κρίθηκε παράνομη, ωστόσο, τα σωματεία καλούν σε περιφρούρησή της.
  • Τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ από τις 14.00 έως τις 18.00.
  • Τετράωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας από 11:15 έως την λήξη του ωραρίου προκήρυξε και η ΟΤΟΕ.

Συγκεντρώσεις πρωί και απόγευμα κατά του νομοσχεδίου

Στις 10.30 στο Σύνταγμα έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ ενώ τα μέλη του θα συγκεντρωθούν στο ίδιο μέρος και στις 5 το απόγευμα.

Επίσης, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν τα μέλη τους στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα συγκεντρωθούν και πάλι στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo