• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δένδιας: Κίνδυνος στο Ακουγιού αντίστοιχος με το Τσερνόμπιλ

Θανάσης Αργυράκης 15-06-2021 16:42
Δένδιας: Κίνδυνος στο Ακουγιού αντίστοιχος με το Τσερνόμπιλ
Η πειρατεία στη Ryanair δεν θα ξεχαστεί

Κίνδυνο αντίστοιχο με το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ, στην Ουκρανία, το 1986, βλέπει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με το πυρηνικό εργοστάσιο που κατασκευάζεται στη νότια Τουρκία, στο Ακουγιου, ανέφερε κατά την επίσκεψή του, σήμερα, στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή του με τον Λιθουανό ομόλογό του, Γκαμπριέλιους Λάντσμπέργκις (Gabrielius Landsbergis), ο υπουργός Εξωτερικών:

-Αναφερόμενος στον πυρηνικό σταθμό, Astravets, στη Λευκορωσία, παρέπεμψε στο «πυρηνικό ατύχημα στη γειτονιά σας», που δεν ήταν άλλο από το Τσερνόμπιλ, σημείωσε ότι η Αθήνα επιδεικνύει «ιδιαίτερη ευαισθησία» στο θέμα των πυρηνικών εργοστασίων, και τόνισε ότι και η Ελλάδα «αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα με το Ακουγιού». Και οι δύο περιπτώσεις, πρόσθεσε, «έχουν σχέση με τη ρωσική τεχνολογία και θα θέλαμε να την αντιμετωπίσουμε από κοινού».

-Μιλώντας για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν είπε ότι ήταν μια συνάντηση «για να σπάσει ο πάγος», και συμπλήρωσε ότι «ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης είπε ότι οι διαφορές είναι εκεί, εξακολουθούν να υπάρχουν, είναι μεγάλες και σημαντικές».

-Αναφέρθηκε στη Λευκορωσία και «το θέμα του αεροπλάνου που ξεκίνησε από την Αθήνα και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ. Αυτό είναι για μας εντελώς απαράδεκτο. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε. Είναι τεράστιο ζήτημα. Είναι μια πειρατεία και θα την αντιμετωπίσουμε αναλόγως».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo