• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

O Τραμπ φέρεται να πίεζε το υπουργείο Δικαιοσύνης να αμφισβητήσει τα εκλογικά αποτελέσματα

lawandorder.gr 15-06-2021 15:36 Τελευταία ενημέρωση: 15-06-2021 15:43
O Τραμπ φέρεται να πίεζε το υπουργείο Δικαιοσύνης να αμφισβητήσει τα εκλογικά αποτελέσματα
Σύμφωνα με έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα
Έγγραφα του υπουργείου Δικαιοσύνης δείχνουν τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ και άλλων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου να ασκήσουν πίεση στο υπουργείο ώστε να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Μέσα στα έγγραφα περιγράφονται με λεπτομέρειες οι προσπάθειες του πρώην Αμερικανού προέδρου να ασκήσουν πίεση στο υπουργείο για να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Επιτροπή Εποπτείας και Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης της αμερικανικής Βουλής, που ζήτησε τα έγγραφα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, περιέγραψε σειρά διαβημάτων του Τραμπ, καθώς και του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους και ενός δικηγόρου που ασκούσαν πίεση στο υπουργείο να προβεί σε ενέργειες σχετικά με τους ψευδείς ισχυρισμούς του ρεπουμπλικανού προέδρου για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Συνεχίζεται η έρευνα για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Η παράδοση των εγγράφων γίνεται διότι το αμερικανικό Κονγκρέσο ερευνά την επιδρομή της 6ης Ιανουαρίου κατά του Καπιτωλίου από τους οπαδούς του Τραμπ, οι οποίοι πεδίωκαν να εμποδίσουν την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Αυτά τα έγγραφα δείχνουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ προσπάθησε να διαφθείρει τον κορυφαίο θεσμό επιβολής του νόμου στη χώρας μας σε μία κατάφωρη απόπειρα ανατροπής μίας εκλογικής αναμέτρησης στην οποία ηττήθηκε», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Κάρολιν Μαλόνεϊ.

Η δημοσιοποίησή τους γίνεται λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση της Επιτροπής Εποπτείας και Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης κατά την οποία θα καταθέσει ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι και ο στρατηγός Τσαρλς Φλιν , αδελφός του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν, ο οποίος επίσης προώθησε τις θεωρίες συνωμοσίας του Τραμπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo