19.8 C
Athens
22.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Μέσα στην ημέρα η απόφαση του Πρωτοδικείου για την αυριανή απεργία


    Την απόφασή του για την αυριανή απεργία ανακοινώνει εντός της ημέρας το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, ενώπιον του οποίου συζητήθηκε σήμερα η κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας κατά της αυριανής απεργιακής κινητοποίησης.
    Κατά την συζήτηση της υπόθεσης, σήμερα στο δικαστήριο, οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών κατέθεσαν τις ανακοινώσεις προς τον Τύπο των ομοσπονδιών και των σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
    Σύμφωνα με αυτές, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι του υπ. Παιδείας και εργαζόμενοι στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς τροποποιούν τις κινητοποιήσεις τους ώστε να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.
    Πάντως, οι νομικοί παραστάτες του δημοσίου τόνισαν στο δικαστήριο ότι δεν έχουν εξουσιοδότηση να παραιτηθούν από την αγωγή.
    Όπως ανέφεραν οι Πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να γίνουν πάση θυσία και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών αντέτειναν ότι πως τα σωματεία θα τηρήσουν όσα έχουν ήδη ανακοινώσει και ζήτησαν από το δικαστήριο να απορρίψει την αγωγή του υπουργείου Παιδείας.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ