• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΑΔΕΔΥ στο Πρωτοδικείο: Εξαιρούνται από την απεργία οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι υπ. Παιδείας

Κατερίνα Μάνθου 15-06-2021 13:34
ΑΔΕΔΥ στο Πρωτοδικείο: Εξαιρούνται από την απεργία οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι υπ. Παιδείας
Σκοπός είναι να διεξαχθούν κανονικά οι Πανελλαδικές
Κανονικά όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις καθώς σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, όπου συζητείται η αγωγή του υπουργείο Παιδείας, η ΑΔΕΔΥ δήλωσε πως εξαιρούνται από την 24ωρη απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο οι εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας. Σκοπός είναι να διεξαχθούν κανονικά οι Πανελλαδικές.

Επίσης στη δίκη έγινε γνωστό ότι τροποποιούνται και τα προγράμματα των αστικών λεωφορείων και του μετρό. Συγκεκριμένα, τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας δεν θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία αλλά σε στάση εργασίας από τις 13:00 μέχρι τις 5 το απόγευμα. Για το Μετρό και τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα 8 από 9 σωματεία προχωρούν σε στάση εργασία από τις 9 π.μ μέχρι τη λήξη της βάρδιας

Οι εκπρόσωποι του υπουργείο Παιδείας ανέφεραν στο δικαστήριο πως η απεργία θα πρέπει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. «Δεν προβλέπεται προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των αναγκών των πανελλαδικών εξετάσεων» τόνισαν και υποστήριξαν πως η απεργία γίνεται «σε βάρος των μαθητών…».

Για αντεργατικό νομοσχέδιο με τεράστια συμβολική σημασία, έκαναν λόγο στο δικαστήριο οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ.

Η συζήτηση της αγωγής θα συνεχιστεί στις 2 μετά το μεσημέρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo