• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σπείρα λήστευε ανήλικα παιδιά σε Ηλιούπολη και Γλυφάδα

Μιχάλης Τεζάρης 14-06-2021 15:41 Τελευταία ενημέρωση: 14-06-2021 15:44
Σπείρα λήστευε ανήλικα παιδιά σε Ηλιούπολη και Γλυφάδα
Τα μέλη της συμμορίας είναι ένας 14χρονος, ένας 16χρονος και ένας 19χρονος

Συμμορία με σκοπό την ληστείες σε βάρος ανήλικων παιδιών σε Ηλιούπολη και Γλυφάδα, είχαν συστήσει από τον Απρίλιο, τρία άτομα που συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση της υποδιεύθυνση ασφάλειας Ν/Α Αττικής και του τμήματος ασφαλείας Ηλιούπολης.

Τα μέλη της συμμορίας είναι ένας 14χρονος, ένας 16χρονος και ένας 19χρονος. Τα μέλη της συμμορίας αναζητούσαν τα υποψήφια θύματα τους σε σημεία που μαζεύονταν παιδιά .Τα προσέγγιζαν και με την απειλή μαχαιριών, αλλά και κλοτσιές και γροθιές, τους αφαιρούσαν χρήματα συσκευές κινητών τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα τα οποία διοχέτευαν σε άγνωστους αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Χαρακτηριστικό της θρασύτητας της συμμορίας, ήταν το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αναρτούσαν στο διαδίκτυο βίντεο με τις ληστείες και τα αφαιρεθέντα αντικείμενα.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής 5 ληστείες σε βάρος 9 ανηλίκων, ηλικίας 13 έως 16 ετών, κυρίως από την περιοχή της Ηλιούπολης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενοι σουγιάδες και πεταλούδα και στις οικίες τους αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo