• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Αποκλειστικό L&O: 30.000 δεντρύλλια χασίς σε φυτεία κλωστικής κάνναβης στην Παλαιά Φώκαια

Ηλίας Ψυχογιός 14-06-2021 14:31 Τελευταία ενημέρωση: 14-06-2021 17:04
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Αποκλειστικό L&O: 30.000 δεντρύλλια χασίς σε φυτεία κλωστικής κάνναβης στην Παλαιά Φώκαια
Εκμεταλλεύτηκαν την άδεια φυτείας κλωστικής κάνναβης για να καλλιεργήσουν παράνομα "ψυχαγωγική" κάνναβη

Όπως αποκλειστικά δημοσίευσε το Lawandorder.gr μετά από μεγάλη επιχείρηση της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, και τη συστηματική εργασία της υπηρεσίας δίωξης οργανωμένου εγκλήματος Κρήτης η οποία και συνέλλεξε, αξιολόγησε και προώθησε όλο το απαραίτητο αποδεικτικό υλικό, εντοπίστηκε τεράστια φυτεία κάνναβης σε παραλιακή περιοχή της Αττικής.

Το συγκλονιστικό στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι οι ιδιοκτήτες δεν κρύβονταν!

Για τη συγκεκριμένη έκταση άλλωστε είχε εκδοθεί άδεια καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης και υπήρχαν κανονικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αποθήκευσής της.

Μόνο που αντί για 50000 δεντρύλλια κλωστικής κάνναβης, όπως έγραφε η άδεια, οι "επιχειρηματίες" αποφάσισαν να φυτέψουν 25 έως 30 χιλιάδες δεντρύλλια κανονικής κάνναβης και μόλις 20 χιλιάδες δεντρύλλια κλωστικής!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, 28.910 δεντρύλια "ψυχαγωγικής" κάνναβης εκριζώθηκαν ενώ συνελλήφθησαν 24 άτομα, 6 έλληνες και 18 αλλοδαποί, εναντίων των οποίων σχηματίστηκε η αντίστοιχη δικογραφία για παραβίαση του νομου περί ναρκωτικών και όπλων (βρέθηκε βαρύς οπλισμός), η οποία φυσικά είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. 

Στο σημείο της φυτείας βρέθηκε επίσης βαρύς οπλισμός, ανάμεσα στον οποίο ήταν 5 πολεμικά όπλα, 3 υποπολυβόλα, 5 πιστόλια και 5 περίστροφα. Αυτά φυσικά "συνοδεύονταν" από 11 γεμιστήρες και 770 σφαίρες! Είναι λοιπόν εμφανές ότι οι κακοποιοί ήταν αποφασισμένοι ακόμα και να δώσουν "μάχη". 

Εκτός από τον οπλισμό, οι κακοποιοί είχαν εξοπλιστεί με συσκευή στρατιωτικού ασυρμάτου, είχαν 2 καταγραφικά κλειστού συστήματος καμερών και 10 κινητά τηλεφωνα. 

Τέλος, οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν και κατάσχεσαν περίπου 63.000 ευρώ και 10.000 δολλάρια ΗΠΑ.

Αναφορικά με τα προσδοκώμενα κέρδη αν τελικά όλη αυτή η ποσότητα κάνναβης έφτανε στην "αγορά", αυτά υπολογίζονται στο ιλλιγγιώδες ποσό των 26 εκατομμυρίων ευρώ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo