• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η εταιρία Philips ανακαλεί μηχανικούς αναπνευστήρες λόγω κινδύνων για την υγεία

lawandorder.gr 14-06-2021 12:35
Η εταιρία Philips ανακαλεί μηχανικούς αναπνευστήρες λόγω κινδύνων για την υγεία
Ένα τμήμα από τον αφρό μπορεί να διασπαστεί και να γίνει τοξικός προκαλώντας δυνητικά καρκίνο, ανέφερε σήμερα η εταιρεία
Ανακάλεσε κάποιες αναπνευστικές συσκευές και μηχανικούς αναπνευστήρες η ολλανδική εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού Philips, λόγω ενός τμήματός τους από αφρό που μπορεί να διασπαστεί και να γίνει τοξικός, προκαλώντας δυνητικά καρκίνο, ανέφερε σήμερα.

Ο αφρός, που χρησιμοποιείται ώστε να μειώνει τον ήχο των συσκευών, μπορεί όταν διασπαστεί να μετατραπεί σε μικρά εισπνεόμενα σωματίδια, ερεθίζοντας τους αεραγωγούς, ανέφερε ο όμιλος ανακοινώνοντας την ανάκληση. Τα αέρια που απελευθερώνονται από τον διασπώμενο αφρό μπορεί επίσης να είναι τοξικά ή επικίνδυνα για καρκίνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Philips Φρανς βαν Χούτεν δήλωσε ότι η ανάκληση αφορά τρία έως τέσσερα εκατομμύρια συσκευές υπνικής άπνοιας και αναπνευστήρες.

Οι μετοχές του ομίλου σημείωσαν πτώση 4,2% στις 10:57 ώρα Ελλάδας στο Άμστερνταμ.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να επικεντρωθούμε πλήρως στην αντικατάσταση και επιδιόρθωση των στοιχείων αυτών», ανέφερε ο Βαν Χούτεν, ο οποίος πρόσθεσε ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ένα χρόνο.

Αυτό έχει ως «συνέπεια ότι δεν θα μπορούμε να εξυπηρετούμε νέους πελάτες, άρα θα υπάρξει μια έλλειψη στο πεδίο».

Η εταιρία πρότεινε στους χρήστες των συσκευών CPAP, που κατασκευάζει και οι οποίες βοηθούν τους ανθρώπους με υπνική άπνοια, να σταματήσουν τη χρήση τους. Περίπου τα δύο τρίτα των συσκευών CPAP της Philips πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Γιατροί με ασθενείς που χρησιμοποιούν αναπνευστήρες για την υποστήριξη της ζωής θα πρέπει πρώτα να σκεφτούν κατά πόσον ο πιθανός κίνδυνος από τον αφρό υπερτερεί άλλων κινδύνων, ανέφερε η εταιρεία.

Ο εκπρόσωπος της Philips Στιβ Κλινκ είπε πως η εταιρεία συνεργάζεται με τις υγειονομικές αρχές για την ασφαλή αντικατάσταση του αφρού, αλλά πρώτα θα πρέπει να επιλύσει ρυθμιστικά εμπόδια.

Τον Απρίλιο η Philips ανέφερε πως τα πρωτογενή κέρδη πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν 74% φθάνοντας τα 362 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με μια αύξηση 9% στις συγκρίσιμες πωλήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo