• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ακυρώθηκε το συνέδριο για τη γονιμότητα

Ηλίας Ψυχογιός 14-06-2021 11:27
Ακυρώθηκε το συνέδριο για τη γονιμότητα
Ξέσπασε σάλος λόγω του διαφημιστικού σποτ

Ακυρώθηκε τελικά το 1ο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Αυτονομίας το οποίο είχε θέμα "Όρια και Επιλογές."

Αφορμή για την ακύρωση του συνεδρίου ήταν το διαφημιστικό βίντεο το οποίο δημοσιεύθηκε και το οποίο προκάλεσε σάλο στα κοινωνικά δικτυα.

Σε αυτό, η γυναίκα η οποία φρόντισε για τις σπουδές και την καριέρα της εμφανιζόταν ως "ένοχη" που δεν έκανε παιδιά πριν συμπληρώσει τα σαράντα της χρόνια και καλούνταν πλέον να αναλογιστεί αν έκανε κάποιο σφάλμα.

Το βίντεο καλούσε τις γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν οικογένεια και παιδιά να ενημερωθούν"τώρα" και παρότι το μήνυμα υπέρ της οικογένειας είναι θετικό, ο τρόπος που παρουσιαζόταν, όπως και το γεγονός ότι αρκετοί τους προσκεκλημένους ομιλητές δεν ήταν επιστήμονες ή ειδικοί, αλλά εκπρόσωποι της Εκκλησίας, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

 

Απόσυρση υποστηρικτών και χορηγών

Η Πρόεδρος της Δημοκρατιας απέσυρε τη στήριξη της Προεδρείας από το συνέδριο, καθώς αυτό θα γινόταν υπό την αιγίδα της ενώ και η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρθηκαν από χορηγοί επικοινωνίας, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος.

Ακόμα και η γνωστή τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή, η οποία είχε πειστεί να προωθήσει το συνέδριο, δήλωσε «Πριν από μερικές εβδομάδες μου ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη δέχτηκα αμέσως να το κάνω. Πριν λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και ο Διονύσης ΔΕΝ θα είμαστε εκεί!»

 

"Παρερμηνεύτηκε το μήνυμα του συνεδρίου" λένε οι διοργανωτές.

Για παρερμηνεία τοσο του διαφημιστικού σποτ όσο και του μηνύματος του συνεδρίου κάνουν λόγο οι διοργανωτές του.
Όπως αναφέρεται σε ανακοινωση που εξέδωσαν το σποτ «παρουσίαζε την απαράδεκτη πίεση που δέχεται η σύγχρονη γυναίκα, ενώ αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων γονιμότητας λόγω της αύξησης της ηλικίας με την ενημέρωση του πληθυσμού για τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η επιστήμη, προσφέροντας στη γυναίκα την πλήρη αυτονόμηση και απελευθέρωση της από λανθασμένα στερεότυπα»

«Το τηλεοπτικό μήνυμα που παρερμηνεύθηκε δεν είχε πρόθεση απαισιόδοξη, ρατσιστική ή σκοταδιστική και είχε λάβει την έγκριση του Ε.Σ.Ρ. και όλων των αρμόδιων φορέων προς χρήση» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση και καταλήγει: «Καθώς λοιπόν δεν κατέστη δυνατή η διεξαγωγή αυτού του σημαντικού συνεδρίου, ζητάμε από την Πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη και να φροντίσει την ενημέρωση του πληθυσμού, διαφυλάσσοντας τις ελευθερίες και τις κατακτήσεις των γυναικών, ώστε να επιλέξουν και να επιδιώξουν την τεκνοποίηση όποτε και όπως οι ίδιες το επιθυμούν»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo