• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Euro 2020: Οι Σκοπιανοί προκαλούν στις εξέδρες με κασκόλ «Μακεδονία»

Έλενα Δημητρίου 13-06-2021 21:53 Τελευταία ενημέρωση: 13-06-2021 21:56
Euro 2020: Οι Σκοπιανοί προκαλούν στις εξέδρες με κασκόλ «Μακεδονία»
Οι οπαδοί αποφάσισαν να κλιμακώσουν την πρόκληση

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από τη πλευρά των Σκοπίων. Στο σημερινό αγώνα της Αυστρίας με τη Βόρεια Μακεδονία, στο πλαίσιο των ομίλων του Euro, οι φίλαθλοι στις εξέδρες, όπως είναι φυσιολογικό, κρατούσαν κασκόλ και σημαίες της ομάδας τους. Σχεδόν.

Σχεδόν γιατί από όλα τα αξεσουάρ έλειπε το "Βόρεια". Μετά λοιπόν από την άρνηση της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της γειτονικής χώρας να εμφανίσει την Εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας με την συμφωνημένη ονομασία της χώρας, οι οπαδοί αποφάσισαν να κλιμακώσουν την πρόκληση, επαναφέροντας τις περικεφαλαίες της εποχής Γκρουέφσκι, μαζί με πανό «Μακεδονία», στις κερκίδες του γηπέδου «Νασιονάλ», στο Βουκουρέστι, όπου τα Σκόπια αντιμετώπισαν την Αυστρία, για τον πρώτο γύρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Ήδη νωρίτερα, ο Δένδιας έστειλε επιστολή, ζητώντας την πλήρη συμμόρφωση των γειτόνων στην συμφωνία των Πρεσπών, με τη σκοπιανή πλευρά να απαντά ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην χώρα τους δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, επομένως δεν δεσμεύεται από την συμφωνία.

Σαν να μην φτάνει όλο αυτό, η πρόκληση συνεχίζεται και από την κρατική τηλεόραση της γειτονικής μας χώρας, καθώς αποκαλεί την εθνική ποδοσφαίρου και τη χώρα “Μακεδονία”.

Τον αγώνα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας, "MRT", η οποία έχει τα δικαιώματα των μεταδόσεων του EURO 2020 στη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι η "MRT" χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό της Βόρειας Μακεδονίας (όχι από ανταποδοτικό τέλος) και ως εκ τούτου, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών οφείλει να χρησιμοποιεί την επίσημη ονομασία της χώρας, στη μετάδοση του αγώνα έπραξε εντελώς το αντίθετο, χωρίς να τηρήσει καν τα προσχήματα: οι δύο σχολιαστές του αγώνα έκαναν συνεχώς λόγο για «εθνική της Μακεδονίας» και αποκαλούσαν τη χώρα «Μακεδονία».

Σε καμία περίπτωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν έκαναν λόγο για «εθνική της Βόρειας Μακεδονίας» ούτε χρησιμοποίησαν τη νέα ονομασία της χώρας, «Βόρεια Μακεδονία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo