• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Εξαπάτησαν γυναίκα στα Ιωάννινα και της πήραν 2.150 ευρώ

lawandorder.gr 12-06-2021 18:57
Εξαπάτησαν γυναίκα στα Ιωάννινα και της πήραν 2.150 ευρώ
Την έπεισαν να μπει στο αυτοκίνητο τους

Ένας άνδρας στα Ιωάννινα φαίνεται πως ήταν πολυμήχανος απατεώνας, καθώς με διάφορες προφάσεις και ψεύτικες ιδιότητες «δάγκωνε» τα θύματά του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστη γυναίκα συνεργός του κατηγορούμενου, προσέγγισε προχθές το πρωί στην πόλη των Ιωαννίνων ηλικιωμένη, προσποιούμενη ότι είναι λογίστρια της ανιψιάς της.

Αφού την έπεισε ότι η ανιψιά της, οφείλει σε αυτή το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ λόγω λογιστικών υποχρεώσεων, μετέβησαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, όπου εκείνη της παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 2.150 ευρώ.

Στη συνέχεια, η άγνωστη γυναίκα επιβίβασε την ηλικιωμένη σε αυτοκίνητο στο οποίο ανέμενε ο κατηγορούμενος με σκοπό δήθεν να τη μεταφέρουν στο σπίτι της αδελφής της και τελικά την αποβίβασαν σε άλλο σημείο της πόλης και τράπηκαν σε φυγή.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι λίγη ώρα πιο πριν, ο κατηγορούμενος και η άγνωστη συνεργός του είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν και άλλη ηλικιωμένη, στην οποία η άγνωστη γυναίκα παρουσιάστηκε ως λογίστρια των γιων της, που δήθεν τυγχάνουν δικαιούχοι επιστροφής από την εφορία χρηματικού ποσού 16.000 ευρώ και αφού την επιβίβασαν στο αυτοκίνητό του, της ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 4.400 ευρώ, χωρίς όμως εκείνη να ενδώσει.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν επίσης την εμπλοκή του σε δύο ακόμη περιπτώσεις, καθώς είχε παραστήσει το λογιστή σε υπόθεση απόπειρας απάτης στην Άρτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo