• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ο Τσίπρας, ο Τασούλας και το «κλειστό» μικρόφωνο

Πέτρος Τρουπιώτης 12-06-2021 15:44 Τελευταία ενημέρωση: 12-06-2021 15:48
Ο Τσίπρας, ο Τασούλας και το «κλειστό» μικρόφωνο
Υπάρχει μια πρακτική του «μην ενοχλείστε με την προοδευτική αριστερά» και «αφήστε την να λέει και να κάνει ό,τι θέλει». Προφανώς γιατί υπάρχει το σύνδρομο του φόβου, μήπως κάποιοι δεν θεωρηθούν αρκούντως προοδευτικοί ή …χειρότερα, θεωρηθούν συντηρητικοί

Αξίζει ένα μπράβο στον Πρόεδρο της Βουλής που βρήκε το κουράγιο να αντιδράσει στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο τελευταίος προσπάθησε για μια ακόμα φορά, να κάνει το κοινοβούλιο «τσίρκο»…

Όπως ίσως και εσείς έχετε παρατηρήσει, τους τελευταίους μήνες (ίσως και χρόνια) δείχνει να έχει «παγιωθεί» μια λογική και πρακτική τόσο στην ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ. Μια πρακτική που συνίσταται στο να δημιουργείται όσο μικρότερη ένταση είναι δυνατόν με τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα με την αριστερά.

Μια πρακτική που συνίσταται γενικώς στο να μην υπάρχουν απαντήσεις  ακόμα και σε εξόφθαλμα ψεύτικες αιτιάσεις ή και κινήσεις των συγκεκριμένων κομμάτων. Να μην υπάρχει γενικότερα αντίδραση σε κινήσεις από εξωθεσμικές έως παράνομες. Να μην εφαρμόζεται καμιά νομική δυνατότητα κατά των συγκεκριμένων πολίτικών χώρων, ό,τι και αν κάνουν.

Γενικώς, υπάρχει μια πρακτική του «μην ενοχλείστε με την προοδευτική αριστερά» και «αφήστε την να λέει και να κάνει ό,τι θέλει». Προφανώς γιατί υπάρχει το σύνδρομο του φόβου, μήπως κάποιοι δεν θεωρηθούν αρκούντως προοδευτικοί ή …χειρότερα, θεωρηθούν συντηρητικοί.

Μόνον που έτσι άφησαν για χρόνια συγκεκριμένα κόμματα να ψαρεύουν στα θολά νερά, να λένε ό,τι θέλουν, να υπόσχονται τα πάντα χωρίς αντίλογο με αποτέλεσμα να γίνουν κυβέρνηση το 2015 (με τα γνωστά αποτελέσματα για την χώρα).

Η τακτική αυτή, δεν πρέπει να συνεχισθεί γιατί τελικώς οδηγεί μέρος των πολιτών να θεωρεί πως στα όσα λένε ή κάνουν, κάποιο δίκιο θα έχουν αφού κανείς δεν τους απαντά.

Η τακτική του «άσ’ τον να λέει ό,τι θέλει, ποιος τον πιστεύει», μάλλον δεν είναι η καλύτερη.

Γι’ αυτό και αξίζει ένα μπράβο στο Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος χθες, με ευγένεια αλλά σταθερά και ψύχραιμα αντέδρασε όταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε για μια ακόμα φορά «να κάνει ό,τι θέλει» στην Βουλή.

Κατά την διάρκεια μιας επερώτησης, πήγε στην Βουλή και πηρέ τον λόγο «με το έτσι θέλω», ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής.

Μάλιστα, είχε και το θράσος, όταν του έγινε σχετική παρατήρηση, να αναφέρει άρθρο του κανονισμού, που όμως δεν αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Προσπάθησε δηλαδή για μια ακόμα φορά να κάνει ό,τι θέλει στην Βουλή , κάτι που ευτυχώς δεν του επέτρεψε ο Κ Τασούλας.

Και εδώ πάει το μπράβο στον κ. Πρόεδρο της Βουλής.

Γιατί είχε το θάρρος, να αντιδράσει στα όσα αντικανονικά προσπαθούσε να επιβάλλει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, κάνοντας και πάλι ένα λαϊκίστικο σώου. Και  μάλιστα, όχι απλώς να αντιδράσει αλλά, αφού επισήμανε ευγενικά και με σαφήνεια τι επιτρέπει και τι όχι ο κανονισμός της Βουλής , έκλεισε την συνεδρίαση του σώματος, προφανώς μη θέλοντας να δώσει την δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να κάνει ένα ακόμα σώου για τις τηλεοράσεις….

Ίσως κάποιοι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τον ευπατρίδη και «Γιαννιώτη λόρδο» Πρόεδρο της Βουλής και να μην αφήνουν αναπάντητο τίποτα από τα όσα λένε, πράττουν ή και υπόσχονται οι «σύντροφοι» της αριστεράς.

Κι αυτό, πριν τα όσα λένε περάσουν στην συλλογική συνείδηση ως , έστω εν μέρει, πραγματικότητα «αφού κανείς δεν τους διέψευσε»…..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo