• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συναγερμός στην Πάτρα: 15 κρούσματα κορονοϊού στις φυλακές - Θετικός ο Ν. Παλαιοκώστας

lawandorder.gr 12-06-2021 12:57
Συναγερμός στην Πάτρα: 15 κρούσματα κορονοϊού στις φυλακές - Θετικός ο Ν. Παλαιοκώστας
Προς το παρόν, είναι ασυμπτωματικοί

Στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου έχουν εντοπιστεί 15 κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πάτρα.

Πρόκειται για 14 κρατούμενους και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, οι οποίοι αν και θετικοί στον κορονοϊό, είναι ασυμπτωματικοί.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ οι κρατούμενοι έχουν απομονωθεί από τους υπόλοιπους, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα, tempo24.

Θετικός και ο Νίκος Παλαιοκώστας

Ανάμεσα στους 14 κρατούμενους που εντοπίστηκαν θετικοί είναι και ο Νίκος Παλαιοκώστας. O 61 ετών βαρυποινίτης αντιμετωπίζει ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Μάλιστα, δεδομένων των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει έχει τεθεί σε καραντίνα στο κελί του.

Ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες

Ήταν στα τέλη Φεβρουαρίου όταν οι Φυλακές Αγίου Στεφάνου είχε χτυπηθεί ξανά από τον κορονοϊό. Μέσα σε λίγες ημέρες τα αρχικά λίγα κρούσματα είχαν πολλαπλασιαστεί, φτάνοντας και ξεπερνώντας τους 100 κρατούμενους που είχαν νοσήσει.

Η τωρινή κατάσταση δημιουργεί νέα κύματα ανησυχίας, τόσο στη διοίκηση της φυλακής και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όσο και στους ίδιους τους κρατούμενους, αφού φοβόνται ότι μπορεί να επαναληφθεί ο εφιάλτης του Μαρτίου, ενώ την ίδια ώρα ακόμη άγνωστο παραμένει πως ο κορονοϊός κατάφερε να "τρυπώσει" στις φυλακές.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο αριθμός των κρουσμάτων, συναγερμός έχει σημάνει και στον ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση των επαφών τους μέσα στις φυλακές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo