13 C
Athens
14.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Το L&O στα «άδυτα» της μονάδας υποβρυχίων αποστολών στον Άγιο Κοσμά (Βίντεο και φωτογραφίες)


    Στα «άδυτα» της επίλεκτης μονάδας υποβρυχίων αποστολών (Μ.Υ.Α) βρέθηκε η κάμερα του L&O και κατέγραψε μέρος από την άρτια επιχειρησιακή ετοιμότητα των 34 ατόμων που απαρτίζουν την ειδική ομάδα του λιμενικού σώματος.
    Με το δάκτυλο στην σκανδάλη και με απόλυτη αφοσίωση στο στόχο, πραγματοποίησαν μια εικονική επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρου, με ταυτόχρονη επέμβαση από θαλάσσης και στεριάς.
    Τα στελέχη της Μ.Υ.Α, στο πλαίσιο του σεναρίου της επιχείρησης, εισέβαλαν σε διάστημα μόλις 10 δευτερολέπτων στο σπίτι που υπήρχε η όμηρος, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Αρχικά έσπασαν την πόρτα, στην συνέχεια κινήθηκαν στο εσωτερικό του χώρου, εντόπισαν την όμηρο και αφού αφόπλισαν τον δράστη, του πέρασαν χειροπέδες. Αφορμή για την προσομοίωση της απελευθέρωσης ομήρου, στάθηκε η επίσκεψη στην βάση της Μ.Υ.Α στον Άγιο Κοσμά, του υπουργού Ναυτιλίας, Κώστα Πλακιωτάκη, που επισκέφθηκε τους άνδρες, συνοδεία του υφυπουργού, Κώστα Κατσαφάδου και του αρχηγού του λιμενικού σώματος, Αντιναυάρχου Θεόδωρου Κλιάρη. Ο υπουργός, ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές δυνατότητες της επίλεκτης ομάδας, καθώς και για τον οπλισμό που φέρουν.
    Αξίζει να σημειωθεί πως τα στελέχη της μονάδας υποβρύχιων αποστολών, μόνο την τελευταία πενταετία, έχουν πραγματοποιήσει 1.200 καταδύσεις για έρευνα υφάλων, ναρκωτικά ή εκρηκτικά και έρευνα και διάσωση αγνοουμένων. Παράλληλα έχουν πραγματοποιήσει 40 επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών σε στεριά και θάλασσα, ενώ συμμετέχουν και σε αποστολές φύλαξης συνόρων και αποτροπής διακίνησης μεταναστών.
    [email protected]



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ