• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: Ακατάλληλο το κτίριο που στεγάζει τα ΑΤ και ΤΑ Νεάπολης-Συκεών

lawandorder.gr 11-06-2021 18:00
Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: Ακατάλληλο το κτίριο που στεγάζει τα ΑΤ και ΤΑ Νεάπολης-Συκεών
Συλλέχθηκαν στοιχεία και ήδη έχουν αποσταλεί προς την Ηγεσία του Σώματος

Τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, κ. Σίμο Δανιηλίδη, επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, και του κατέθεσαν όσα στοιχεία έχουν συλλέξει σχετικά με τον δυσθεώρητο αριθμό αποσπάσεων από τα ΑΤ της Διεύθυνσης Αστυνομίας.

Τα στοιχεία αυτά, ήδη έχουν αποσταλεί προς την Ηγεσία του Σώματος, πλην όμως, “δεν έχουμε δει ακόμα απτά αποτελέσματα”, τονίζουν τα μέλη της ΕΑΥΘ.

Εν συνεχεία, το Προεδρείο ανέφερε την ανάγκη εξορθολογισμού όλων των υπηρεσιακών μετακινήσεων και επέδωσε την πρόταση της Ένωσης για θέσπιση Κώδικα Εσωτερικών Μεταθέσεων, η οποία θα μεταβάλει τις υπηρεσιακές υπερβολές και τις χρόνιες παθογένειες. Όπως επισημάνθηκε, τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας “αποτελούν θεμέλιο λίθο της αστυνόμευσης και όσες υπηρεσιακές εκπτώσεις γίνονται, αντανακλώνται άμεσα στην δημόσια ασφάλεια. Για να συμβαδίσουμε με τις ανάγκες της εποχής, πρέπει να αυξηθεί η εμφανής αστυνόμευση και να ενισχυθούν τα ΑΤ-ΤΑ. Πλέον, σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί ένα μόνο περιπολικό ανά βάρδια για να εξυπηρετηθούν τα πολυάριθμα σήματα του Κέντρου και παράλληλα να αστυνομευθεί επαρκώς ο τομέας αρμοδιότητας.”

Όσον αφορά το κτίριο που στεγάζει τα ΑΤ και ΤΑ Νεάπολης-Συκεών, το Προεδρείο εμφατικά τόνισε την ακαταλληλότητά του, η οποία συν τοις άλλοις, το έχει καταστήσει πάμπολλες φορές στόχο καταδρομικών επιθέσεων με βόμβες μολότοφ. “Η ανάγκη μετεγκατάστασής του είναι μεγάλη και προς τούτο πρέπει να ενεργήσουν από κοινού όλοι οι αρμόδιοι φορείς”, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι τα θέματα ασφαλείας τον απασχολούν ιδιαιτέρως και τα έχει ψηλά στις προτεραιότητές του.

Μέχρι σήμερα, έχει προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες αστυνομικές υπηρεσίες του Δήμου μέσω στοχευμένων ενεργειών. Ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα έχει εξασφαλίσει ένα κονδύλι ύψους 50.000€ για την αγορά δυο υπερσύγχρονων περιπολικών, αλλά “δυστυχώς ακόμα δεν έχει λάβει θετική απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο.”, όπως επισημαίνεται. Επίσης, έχει καταθέσει δυο επίσημες προτάσεις για την ανέγερση ενός νέου πολυδύναμου κτιρίου, το οποίο εκτός από τα ΑΤ-ΤΑ Νεάπολης-Συκεών, θα δύναται να στεγάσει και Υπηρεσίες Ναρκωτικών και Τροχαίας.

Υπογράμμισε δε, ότι με τη διττή του ιδιότητα, καθώς είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας ΚΕΔΕ, έχει διάθεση συνεργασίας με το Προεδρείο της Ένωσης, ώστε να συζητούνται και να προωθούνται αρμοδίως όλα τα αιτήματά μας.

Τέλος, ενημέρωσε ότι οι Αστυνομικοί που είναι δημότες του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να ενταχθούν κατά προτεραιότητα στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς, καθώς και στα ΚΔΑΠ, ακόμα κι αν δεν είναι δικαιούχοι των προβλεπόμενων voucher.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo