Δύο συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στην Θεσσαλονίκη

lawandorder.gr 11-06-2021 16:00
Δύο συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στην Θεσσαλονίκη
Έκρυβαν στα αυτοκίνητα 11 ανθρώπους

Συνελήφθη από αστυνομικούς 33χρονος άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και κλοπή.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος κόμβου Κερδυλλίων) εντοπίστηκε σταθμευμένο όχημα αυτοκίνητο με οδηγό τον 33χρονο Έλληνα, ο οποίος όταν αντιλήφθηκε την αστυνομία, βγήκε από το όχημά του και τράπηκε σε φυγή, αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη σε κοντινό σημείο.

Στο εσωτερικό του οχήματος για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή προ 2 ημερών σε Τμήμα Ασφαλείας της πόλης, εντοπίσθηκαν 5 αλλοδαποί εκ των οποίων 3 ανήλικοι, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας συνέλαβαν νωρίτερα την ίδια ημέρα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (ύψος Ασπροβάλτας) 30χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθειας, επικίνδυνης οδήγησης.

Ειδικότερα, ο 30χρονος εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε σήμα στάσης που πραγματοποιήθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να διαφύγει.

Όταν το εν λόγω όχημα ακινητοποιήθηκε, ο οδηγός του εξήλθε από αυτό και τράπηκε σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν 6 αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων νόμιμης διαμονής στην ελληνική επικράτεια. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo