• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στεφανής: Η έξυπνη ισχύς μας θωρακίζει από τις εκάστοτε απειλές

lawandorder.gr 11-06-2021 15:31
Στεφανής: Η έξυπνη ισχύς μας θωρακίζει από τις εκάστοτε απειλές
«Η έξυπνη ισχύς αποτελεί μια δυναμική μορφή έμμεσων στρατηγικών σχεδιασμών, η οποία αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική της ελληνικής κοινωνίας, διατηρώντας παράλληλα την ετοιμότητα κινητοποίησης της σκληρής ισχύος», τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Χαιρετισμό με θέμα την Έξυπνη Ισχύ (Smart Power), απηύθυνε σήμερα, κατά τη λήξη του 16th Common Security and Defense Policy (CSDP) High Level Course 2021 «Jean Rey» Module 4, στη Σχολή Ικάρων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα σχετικά με την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας & Άμυνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) διοργανώθηκε από τον Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας & Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δρα Κωνσταντίνο Μπαλωμένο και διήρκησε από τις 7 έως και τις 11 Ιουνίου 2021. Συμμετείχαν Αξιωματικοί, Διπλωμάτες και ανώτατοι θεσμικοί παράγοντες της ΕΕ στον τομέα της εκπαίδευσης.

Στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσίασε τη σπουδαιότητα της έξυπνης ισχύος και την αναγκαιότητα ορθής κατανόησης και χρήσης της, με στόχο την επίτευξη των εθνικών συμφερόντων.

Τόνισε ότι μια αποτελεσματική στρατηγική έξυπνης ισχύος απαιτείται να προασπίζει τα συμφέροντα του έθνους, αντιμετωπίζοντας, αφενός, αποτελεσματικά τις εκάστοτε απειλές και δημιουργώντας, αφετέρου, το περιβάλλον ασφάλειας για τις μελλοντικές προκλήσεις.

Η έξυπνη ισχύς αποτελεί μια δυναμική μορφή έμμεσων στρατηγικών σχεδιασμών, η οποία αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική της ελληνικής κοινωνίας, διατηρώντας παράλληλα την ετοιμότητα κινητοποίησης της σκληρής ισχύος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo