Κούγιας: Ακύρωση του εντάλματος σύλληψής του θα ζητήσει ο εφοπλιστής που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία της συζύγου Κορφιάτη

Κατερίνα Μάνθου 11-06-2021 11:51 Τελευταία ενημέρωση: 11-06-2021 11:52
Κούγιας: Ακύρωση του εντάλματος σύλληψής του θα ζητήσει ο εφοπλιστής που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία της συζύγου Κορφιάτη
Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κούγιας

Σε παραπλάνηση της ανακρίτριας Ζακύνθου από το Τμήμα Προστασίας Εγκληματών κατά της Ζωής της ΕΛ.ΑΣ.  αποδίδει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας το ένταλμα που εξέδωσε η εν λόγω δικαστική αρχή για τη σύλληψη του εφοπλιστή Μ. Λ ως εμπλεκόμενου στη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντ. Κορφιάτη.

Για το λόγο αυτό ο κ. Κούγιας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, θα ζητήσει την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης ως συνήγορος υπεράσπισης του εφοπλιστή. Μάλιστα στην σχετική ανακοίνωσή του, αφού επαναλαμβάνει πως ο εντολέας του δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, αναφέρει πως θα κινηθεί δικαστικά κατά ΜΜΕ για «ψευδή, συκοφαντικά και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας χθες και τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψη του Μ.Λ».

Κατά τον κ. Κούγια, τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα «κατευθύνονται από στενά συγγενικά πρόσωπα της οικογένειάς του, με τα οποία ο πατέρας του κου Μ.Λ., κος Ι.Λ., ευρίσκεται από ετών σε οξυτάτη δικαστική αντιδικία τόσο στο Λονδίνο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κούγιας αναφέρει ως εξής:

«Αίτηση ανακλήσεως του εντάλματος συλλήψεως, το οποίο εξεδόθη από την Τακτική Ανακρίτρια Ζακύνθου, λόγω παραπλανήσεώς της από το Τμήμα Προστασίας Εγκληματών κατά της Ζωής της ΕΛ.ΑΣ., θα καταθέσει αύριο ενώπιον της κας Ανακρίτριας Ζακύνθου ο επικεφαλής του γραφείου μας, κος Αλέξιος Κούγιας.

Η αίτηση ανακλήσεως θα υποβληθεί, διότι δεν συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία για την έκδοση εντάλματος, αφού ο κος Μ.Λ. ούτε ύποπτος φυγής είναι, ούτε υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει κάποιο έγκλημα, και το κυριότερο απ’ όλα, είναι παντελώς άσχετος με την υπόθεση, αφού δεν γνωρίζει ούτε ένα πρόσωπο είτε από τα θύματα, είτε από τους φερόμενους ως δράστες και η εμπλοκή του στην υπόθεση έγινε από αυθαίρετα συμπεράσματα της ΕΛ.ΑΣ., λόγω του ότι ένας υπάλληλός του εμπλέκεται κατά την ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της Ζακύνθου και χρησιμοποίησε κατά την ΕΛ.ΑΣ. ένα φουσκωτό σκάφος ιδιοκτησίας του Μ.Λ., το οποίο ήταν παρκαρισμένο σε πάρκινγκ σκαφών στον Ταύρο Αττικής και μάλιστα ήταν εκτεθειμένο προς πώληση, για να μεταβεί κατά το σενάριο της ΕΛ.ΑΣ. με αυτό στην Ζάκυνθο μαζί με τον συγκατηγορούμενό του και να εκτελέσουν το σχέδιό τους.

Σημειωτέον, ότι ο κος Μ.Λ. ουδέποτε ανεζητήθη από την ΕΛΑΣ στον κρίσιμο χρόνο της συλλήψεως των κατηγορουμένων ούτε στα γραφεία της εταιρείας του, ούτε στην κατοικία του και μάλιστα, όταν του ζητήθηκε στο παρελθόν να καταθέσει ως μάρτυρας, ήρθε αμέσως και κατέθεσε, παρά το ότι βρισκόταν στον κύριο τόπο της κατοικίας του, που είναι το Μονακό.

Μηνύσεις και αγωγές κατά του site zougla και της εφημερίδας Espresso  έλαβε την εντολή να υποβάλει το γραφείο μας από τον κο Μ.Λ. για ψευδή, συκοφαντικά και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας χθες και τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψη του Μ.Λ.

Κατά τον εντολέα μας, τα δημοσιεύματα αυτά κατευθύνονται από στενά συγγενικά πρόσωπα της οικογένειάς του, με τα οποία ο πατέρας του κου Μ.Λ., κος Ι.Λ., ευρίσκεται από ετών σε οξυτάτη δικαστική αντιδικία τόσο στο Λονδίνο, όσο και στα δικαστήρια του Πειραιά με αντικείμενο περιουσιακά στοιχεία ύψους 120.000.000 ευρώ, τα οποία ο πατέρας του κου Μ.Λ. διεκδικεί, διότι αυτός τα δημιούργησε και του ανήκουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo